Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας για Σκοπιανό: Πιθανόν οι διαπραγματεύσεις να φέρουν συμφωνία, αλλά δεν θα υπάρξει πραγματική λύση

Κουτσούμπας για Σκοπιανό: Πιθανόν οι διαπραγματεύσεις να φέρουν συμφωνία, αλλά δεν θα υπάρξει πραγματική λύση
Όλο το βάρος έχει δοθεί στην ονοματολογία, αυτό είναι αδιέξοδο και επικίνδυνο υποστήριξε ο γ.γ. του ΚΚΕ
Δεν πρόκειται να υπάρξει πραγματική λύση για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ακόμα και αν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Σκοπίων φέρουν συμφωνία υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ και αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ.Κουτσούμπας υποστήριξε ότι όλο το βάρος της διαπραγμάτευσης έχει πέσει στο θέμα της ονομασίας, γεγονός που όπως είπε, είναι και αδιέξοδο και επικίνδυνο.
«Το πρώτο ζήτημα πρέπει να είναι η αλλαγή του Συντάγματος της πΓΔΜ με απάλειψη όλων των αλυτρωτικών διατάξεων που καλλιεργούν ταυτόχρονα τον εθνικισμό και την παραχάραξη της ιστορίας και ταυτόχρονα αφορούν και τα σύνορα, όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά γενικότερα στα Βαλκάνια.
Αυτό είναι το μείζον, διότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει εξάρσεις του ζητήματος ανάλογα με τις διεκδικήσεις της άρχουσας τάξης της γειτονικής χώρας - και με δεδομένο ότι οι κυβερνήσεις αλλάζουν - αλλά και των διεθνών συμμάχων τους» υπογράμμισε ο γ.γ. του ΚΚΕ, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αιτία για την οποία επισπεύδεται η ανάγκη μιας συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.
«Οι πιέσεις ασκούνται, διότι αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ και η ηγεσία του ΝΑΤΟ χρειάζονται οπωσδήποτε επέκταση καλά εξοπλισμένων δυνάμεων σε όλη την υδρόγειο και ιδιαίτερα στην κρίσιμη γεωστρατηγικής σημασίας περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, για επεμβάσεις, για να βρίσκονται σε πολύ υψηλή ετοιμότητα ετοιμοπόλεμες κοινές δυνάμεις δράσης, ενώ χρειάζονται και νέες στρατιωτικές βάσεις στα Βαλκάνια και στην πΓΔΜ -δίπλα στο Κόσσοβο είναι η πολύ μεγάλη βάση του Bondsteel- και στην Αλβανία.
Γι' αυτό προωθούνται αυτές οι ενταξιακές διαδικασίες, η Αλβανία μπήκε ήδη στο ΝΑΤΟ, τώρα χρειάζεται να μπει στην ΕΕ, η πΓΔΜ θα μπει πρώτα στο ΝΑΤΟ και στη συνέχεια στην ΕΕ.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι γίνεται μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Ρωσία και στην στρατηγική αυτή είναι και τα Βαλκάνια, ενώ είναι γνωστή η στρατηγική του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος της αντιπυραυλικής ασπίδας».
«Φυσικά, όλα αυτά συνηγορούν στην άποψη «αφήστε κύριοι της Ελλάδας τις ενστάσεις σας για την γειτονική δημοκρατία», προέχει η ένταξη στο ΝΑΤΟ και σε συνέχεια η έναρξη των διαδικασιών για ένταξη στην ΕΕ» είπε ο κ.Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης