Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου για Novartis: Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα της ΝΔ με τις 10 κάλπες – Να χυθεί άπλετο φως

Σβίγκου για Novartis: Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα της ΝΔ με τις 10 κάλπες – Να χυθεί άπλετο φως
Θέλουμε μια ουσιαστική συζήτηση στη Βουλή, θέλουμε διαλεύκανση της υπόθεσης χωρίς πολιτικά παιχνίδια είπε η κα.Σβίγκου
Την θέση πως δεν καταλαβαίνει ποιο είναι το πρόβλημα της ΝΔ με τις 10 κάλπες που θα στηθούν στο πλαίσιο της ψηφοφορίας στην Ολομέλειας της Βουλής επί της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis διατύπωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.
«Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο δημιουργείται τόσο μείζον θέμα για τη Νέα Δημοκρατία, σχετικά με το αν θα είναι μία ή δέκα οι κάλπες και τι ακριβώς φοβάται από αυτή τη διαδικασία και τον τρόπο, με τον οποίο θα γίνει.
Η Διάσκεψη των Προέδρων είναι αυτή, η οποία αποφάσισε διαβάζοντας και υλοποιώντας τον κανονισμό της Βουλής [...].
Πρέπει να κρατήσουμε την πολιτική πλευρά της αυριανής συζήτησης και θεωρώ ότι είναι μια ευκαιρία για όλα τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν και να δηλώσουν την πρόθεσή τους να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα. Σβίγκου, η οποία κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη.
«Είδαμε από την πρώτη στιγμή τις προσπάθειες εκφοβισμού της Δικαιοσύνης - στην αρχή ξεκίνησε με δηλώσεις, στη συνέχεια είδαμε και την κατάθεση μηνύσεων από εμπλεκόμενα πρόσωπα, όπως είναι ο κ.Σαμαράς - ξεχνούν όλοι αυτοί και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ξεχνούν ότι η υπόθεση Novartis ξεκίνησε από τις αμερικανικές Αρχές και το αμερικανικό FBI.
Θεωρώ ότι η προσπάθεια εκφοβισμού της Δικαιοσύνης δεν είναι εκείνος ο τρόπος για να υπερασπιστούν κάποιοι τον εαυτό τους.
Από την πρώτη στιγμή μίλησαν για κουκουλοφόρους μάρτυρες, τη στιγμή που αυτό το οποίο υλοποιείται είναι το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των μαρτύρων, όπως είναι καταγεγραμμένο στο νομοθετικό πλαίσιο του 2014, που το ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ.
Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τη ΝΔ σε αυτόν τον δρόμο της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει επιλέξει, εμείς θέλουμε μία ουσιαστική συζήτηση και στη Βουλή και θέλουμε μία ουσιαστική διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς πολιτικά παιχνίδια και χωρίς παιχνίδια εντυπώσεων» υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης