Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Δεδομένες και φυσιολογικές οι διαφωνίες ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν επηρεάζουν τη συνεργασία

Σβίγκου: Δεδομένες και φυσιολογικές οι διαφωνίες ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν επηρεάζουν τη συνεργασία
Οι προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης είναι δεδομένες και ενώνουν τα δύο κόμματα είπε η κα.Σβίγκου
Δεδομένες και φυσιολογικές χαρακτήρισε τις διαφωνίες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, υποστηρίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται η κυβερνητική τους συνεργασία.
«Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ έχει έναν συγκεκριμένο στόχο, ο οποίος σχετίζεται και με την έξοδο από τα μνημόνια και με το ζήτημα της καταπολέμησης της διαφθοράς στη χώρα μας.
Οι προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης είναι δεδομένες κι αυτές είναι που ενώνουν τα δύο κυβερνητικά κόμματα.
Η κυβερνητική συνεργασία τελειώνει, όταν θα τελειώσει η θητεία αυτής της κυβέρνησης.
Αφορά την τετραετία, κατά την οποία είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Σβίγκου, η οποία ερωτήθηκε για τη διαφωνία των ΑΝΕΛ όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
«Η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο ονοματολογικό και οι άξονες αυτής της λύσης είναι αυτοί που έχουν περιγράψει και ο κ. Κοτζιάς και ο πρωθυπουργός.
Αφορούν τη σύνθεση ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό.
Πρέπει να βρεθεί λύση, αυτό είναι προς όφελος της χώρας.
Θα λύσει ένα ζήτημα, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια με ευθύνη και της κυβέρνησης της πΓΔΜ, αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων, δεν είχε λυθεί και η επίλυσή του σήμερα θα έχει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και οικονομικά οφέλη και γεωστρατηγικά.
Οι ΑΝΕΛ, ως κόμμα, και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με μια τέτοια λύση, την ίδια στιγμή όμως έχουν πει, και προσωπικά ο κ. Καμμένος, ότι στηρίζει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες του κ. Κοτζιά.
Εγώ, αυτό που θα έλεγα, είναι να περιμένουμε τι θα κάνει το κόμμα των ΑΝΕΛ, όταν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή» υποστήριξε η κα.Σβίγκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης