Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυγενάκης: Δεν φρόντισε ο Τσίπρας να ασκηθεί συντονισμένη διεθνής πίεση για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Αυγενάκης: Δεν φρόντισε ο Τσίπρας να ασκηθεί συντονισμένη διεθνής πίεση για τους Έλληνες στρατιωτικούς
Η κυβέρνηση έπρεπε να κινητοποιηθεί σε όλα τα διεθνή φόρα υποστήριξε ο γραμματέας της ΝΔ
Αιχμές κατά της κυβέρνησης για το ότι δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία άφησε ο γραμματέας της ΝΔ, Λ. Αυγενάκης.
Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας ο κ.Αυγενάκης μιλώντας στο Real Fm υποστήριξε πως «τα αποτελέσματα δεν είναι αισιόδοξα, γιατί αν κρίνουμε από το τελικό κείμενο, η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας δεν φρόντισε να ασκηθεί συντονισμένη διεθνής πίεση για το θέμα των δύο αξιωματικών».
«Η κυβέρνηση όφειλε να κινητοποιηθεί σε όλα τα διεθνή φόρα και να έχει απευθυνθεί και στα διεθνή ΜΜΕ, όπως έκανε η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολύ έγκαιρα, προκειμένου να αξιοποιήσει το momentum της ισχυρής απόφασης της συνόδου κορυφής.
Το θέμα αυτό έπρεπε να πάρει διάσταση από την πρώτη στιγμή και όχι να χαθούν στη μετάφραση αρκετά κυβερνητικά στελέχη.
Ο κ. Γιούνκερ απηύθυνε στον Ερντογάν μια ευχή και όχι μια προειδοποίηση, δεν ασκήθηκε η απαιτούμενη πίεση που θα περιμέναμε από πλευράς ΕΕ.
Ο κ. Τουσκ αρκέστηκε να διατυπώσει της ανησυχία της ΕΕ.
Διαπιστώνω μια ήπια διπλωματική γλώσσα.
Ο δε κ. Ερντογάν στις δικές του δηλώσεις δεν θεώρησε καν αναγκαίο να θίξει το θέμα των δύο στρατιωτικών, αποφεύγοντας να δεσμευθεί δημοσίως, κάτι που εντείνει τις ανησυχίες μας για την παράταση της κράτησης τους» ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης