Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί μόνο τον ελληνικό λαό - Απαράδεκτη η κίνηση Μαρινάκη

Σβίγκου: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί μόνο τον ελληνικό λαό - Απαράδεκτη η κίνηση Μαρινάκη
Να καταδικάσουν όλα τα κόμματα την ενέργεια αυτή είπε η κα.Σβίγκου
Την θέση ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί μόνο τον ελληνικό λαό διατύπωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου αναφερόμενη στο τηλεφώνημα που φέρεται να δέχθηκε από τον επιχειρηματία Β. Μαρινάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.
Σε δηλώσεις της στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Σβίγκου υποστήριξε ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο «το να σηκώνει ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας το τηλέφωνο και να ζητάει εξηγήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για μία ανακοίνωση ή για ένα non paper του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού».
«Δεν πρέπει να γίνεται ανεκτό όχι απλώς από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση αλλά και από κάθε πολιτική δύναμη.
Η άμεση δημοσιοποίηση του θέματος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι ένα άμεσο και ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους, ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί μόνο τον ελληνικό λαό, οπότε δεν μπορεί έστω να διανοηθεί ότι θα την επηρεάσει για τον οποιοδήποτε λόγο» υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κάλεσε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν ως απαράδεκτη αυτήν την ενέργεια.
Σημειώνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος ενημέρωσε χθες Κυριακή 29/4 μέσω του twitter ότι έλαβε τηλεφώνημα από τον κ.Μαρινάκη προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για non paper από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο αναφερόταν σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά σχετικά με πιέσεις προκειμένου να δοθεί μίζα ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ σε υπουργό και συνεργάτη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Σε αυτό το non paper υπήρχε και ο χαρακτηρισμός "ναρκέμπορας", ο οποίος προφανώς και ήταν αυτός που ώθησε τον εφοπλιστή να μάθει ποιος ήταν ο συντάκτης του κειμένου προκειμένου να κινηθεί νομικά σε βάρος του.
Ο κ.Τζανακόπουλος ανέφερε στο tweet του:
«Πριν από λίγο δέχθηκα ένα τηλεφώνημα, από άγνωστο αριθμό.
Ηταν ένας κύριος που μου συστήθηκε ως Βαγγέλης Μαρινάκης.
Με τόνο σχεδόν απειλητικό, ζητούσε να μάθει το συντάκτη των ανακοινώσεων του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.
Του έκλεισα το τηλέφωνο.
Αυτή η κυβέρνηση δεν συνηθίζει να συνομιλεί στο σκοτάδι.
Ούτε απειλείται.
Καλή σας νύχτα κύριοι».

Να επανέλθει στη λογική και στη σύνεση ο Erdogan
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, ο οποίος υποστήριξε ότι η καταστροφή της Σμύρνης το 1922 προκλήθηκε από τους Έλληνες κατοίκους.
«Καλούμε την Τουρκία να επανέλθει στον δρόμο της λογικής και της σύνεσης, κατανοώντας και η ίδια ότι αυτού του τύπου οι δηλώσεις την εκθέτουν όχι μόνο στα μάτια της ελληνικής κοινής γνώμης αλλά και στη διεθνή σφαίρα.
Πρόκειται για άλλη μία προκλητική δήλωση του κ. Erdogan,, απ' αυτές που μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό.
Η απάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου, του Προέδρου της Δημοκρατίας, θεωρώ ότι μας εκφράζει όλους.
Ο κ. Erdogan, με τις δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα δεν βοηθάει και δεν συμβάλλει στις σχέσεις καλής γειτονίας, που θα πρέπει να επιδιώκει η Τουρκία με την Ελλάδα.
Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την Τουρκία και τον κ. Erdogan,  σε αυτή τη ρητορική κλιμάκωση.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει ότι υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και η στάση της αυτή, που είναι μια στάση και ψυχραιμίας και αποφασιστικότητας αλλά και αξιοποίησης διεθνών συμμαχιών, δίνει στην Τουρκία την απάντηση που της αξίζει» υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης