Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιστολή Σκουρλέτη στα πολιτικά κόμματα για την κατάτμηση της Β' Αθηνών και των μεγάλων εκλογικών περιφερειών

Επιστολή Σκουρλέτη στα πολιτικά κόμματα για την κατάτμηση της Β' Αθηνών και των μεγάλων εκλογικών περιφερειών
Καλεί σε διακομματική συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών για την ερχόμενη Πέμπτη 17/5
Επιστολή στα πολιτικά κόμματα – πλην της Χρυσής Αυγής – απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης με κύριο αντικείμενο το θέμα της κατάτμησης μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως είναι η εκλογική περιφέρεια Αττικής και η «μέγα – περιφέρεια» της Β΄Αθηνών.
Ο κ.Σκουρλέτης καλεί τα κόμματα σε διακομματική συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών την ερχόμενη Πέμπτη 17/5 με σκοπό την παρουσίαση της σχετικής πρότασης που έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση, για την κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Αττική («υπόλοιπο») και η Β’ Αθηνών».

Η επιστολή του υπουργού Εσωτερικών:
«Αξιότιμοι Κύριοι, αξιότιμες Κυρίες
Όπως γνωρίζετε στο δημόσιο διάλογο έχουν ήδη κατατεθεί στο απώτερο και στο πρόσφατο παρελθόν προβληματισμοί σχετικά με τη σκοπιμότητα διατήρησης των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως ιδίως η εκλογική περιφέρεια Αττικής («υπόλοιπο») και βέβαια η «μέγα περιφέρεια» της Β’ Αθηνών.
Το υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση συνολικά λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη σχετική προβληματική, έχει επεξεργαστεί μια σχετική πρόταση για την κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών.
Ωστόσο, και δοθέντος ότι το ζήτημα της χάραξης των εκλογικών περιφερειών αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις πυλώνες κάθε εκλογικού συστήματος και κατ’επέκταση της εύρυθμης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, θεωρούμε σημαντική τη διακομματική διαβούλευση πριν την ανάληψη πρωτοβουλίας για την τροποποίηση της υφιστάμενης κατάστασης.
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλώ να ορίσετε εκπρόσωπο σας που θα παραστεί σε συνάντηση εργασίας για την παρουσίαση της σχετικής πρότασης την Πέμπτη 17 Μαίου και ώρα 13:00 π.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης