Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Κοινή στάση ΝΔ – ΣΕΒ για τις συντάξεις – Έκαναν το ίδιο και σε ζητήματα εργασιακών σχέσεων

Σβίγκου: Κοινή στάση ΝΔ – ΣΕΒ για τις συντάξεις – Έκαναν το ίδιο και σε ζητήματα εργασιακών σχέσεων
Σταδιακά οι πολίτες θα καταλάβουν ότι η Ελλάδα κερδίζει πολλά περισσότερα από τη συμφωνία των Πρεσπών είπε η κα.Σβίγκου
Για ακόμα μια φορά ΝΔ και ΣΕΒ κρατούν κοινή στάση είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου αναφερόμενη στην απόφαση του ΣΕΒ να ταχθεί κατά τη μη αναίρεσης των περικοπών στις συντάξεις.
«Όπως έκαναν και το προηγούμενο διάστημα σε ζητήματα εργασιακών σχέσεων έτσι έκαναν και τώρα.
Δεν υπάρχει έκπληξη ως προς αυτό, αλλά αυτός που αποφασίζει είναι η κυβέρνηση της χώρας και οι πολίτες της, που θεωρώ ότι έχουν εκλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή θέλουν περισσότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και όχι λιγότερα» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Σβίγκου, η οποία κατηγόρησε τη ΝΔ για την «αγωνιώδη» προσπάθεια της να ισχύσει το μέτρο της μείωσης των συντάξεων.
Αναφερόμενη στις κατηγορίες της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη περί της παράδοσης της μακεδονικής εθνότητας με τη συμφωνία των Πρεσπών, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι κατά την χθεσινή συζήτηση στη Βουλη διαπιστώθηκε ότι «αυτά που εδώ και πάρα πολλές μέρες λέει ο κ. Μητσοτάκης είναι τελείως ψευδή, όπως και η προσπάθεια που κάνει να αποδώσει στη συμφωνία πράγματα τα οποία αυτή δεν περιέχει».
Ερωτηθείσα για τις δημοσκοπήσεις και για την αρνητική στάση των πολιτών απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, η κα.Σβίγκου τόνισε ότι «όσο περνάει ο καιρός και όσο εξηγείται στην κοινωνία το περιεχόμενο της συμφωνίας και δεν επικρατούν στον δημόσιο διάλογο αυτά τα ψεύδη που λέει η Νέα Δημοκρατία, οι Έλληνες πολίτες θα αντιλαμβάνονται ότι είναι πολλά περισσότερα αυτά που κερδίζει η χώρα μας».
«Με τη συμφωνία η χώρα μας κερδίζει τη σταθερότητα και την ειρήνη στα Βαλκάνια και την επίλυση ενός εκκρεμούς ζητήματος στην εξωτερική πολιτική εδώ και χρόνια, κερδίζει σε διπλωματικό κεφάλαιο,  κερδίζει την αρχαία Μακεδονία και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό γιατί παντού υπάρχει η αναφορά ότι η γειτονική χώρα δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον Μέγα Αλέξανδρο ούτε με την αρχαία Μακεδονία» υπογράμμισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης