Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης (ανεξ. βουλευτής): Ούτε καταστροφική ούτε μειοδοτική η συμφωνία των Πρεσπών

Θεοχάρης (ανεξ. βουλευτής): Ούτε καταστροφική ούτε μειοδοτική η συμφωνία των Πρεσπών
Είναι μια συμφωνία που προάγει στη σταθερότητα και αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας υποστήριξε ο κ.Θεοχάρης
Την θέση ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι ούτε καταστροφική ούτε μειοδοτική αλλά κινείται στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής διατύπωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χ. Θεοχάρης.
«Είναι μία συμφωνία μέσα στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής, της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό όρο και της ονομασίας, η οποία θα χρησιμοποιείται έναντι όλων, το λεγόμενο erga omnes.
Αυτό πράγματι σημαίνει ότι είναι μία συμφωνία, η οποία προάγει τη σταθερότητα και αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας μας σε μία περιοχή που γεωστρατηγικά έχει θερμανθεί πολύ.
Θα μπορούσε να ήταν πάρα πολύ καλύτερη, αν είχαμε εθνικό μέτωπο, αν δηλαδή η κυβέρνηση είχε επιλέξει τη συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Όμως άλλη μια φορά, άλλη μία κυβέρνηση επιλέγει τον δρόμο της μικροκομματικής λογικής, για να δημιουργήσει ρήγματα στους αντιπάλους, χρησιμοποιώντας εθνικά θέματα.
Και αυτό είναι λανθασμένη τακτική και φαίνεται να το πληρώνει και η ίδια με τα γνωστά ρήγματα στην κυβερνητική συνοχή» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Θεοχάρης.
Όπως υποστήριξε, πρέπει «να δούμε τις λεγόμενες γκρίζες ζώνες στα οικονομικά, τα αντισταθμιστικά οφέλη προς τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία θα έχει έναν γείτονα με φτηνό εργατικό δυναμικό και φθηνή φορολογία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε μερικά χρόνια», αν και «έχω δει ότι έχει αρχίσει η κυβέρνηση να το σκέφτεται από την πίεση της πραγματικότητας, που σημαίνει ότι οι αντιδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα δεν πρόκειται να σταματήσουν, εάν δεν υπάρξουν κάποιου είδους οφέλη προς την περιοχή».
«Θα πρέπει να δούμε στον εμπορικό τομέα, εάν υπάρχουν περισσότερα θετικά από αρνητικά, αλλά αυτό μένει να το δούμε, γιατί οι λεπτομέρειες στα οικονομικά είναι ακόμη ασαφείς» υποστήριξε ο κ.Θεοχάρης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον χώρο της Κεντροαριστεράς και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται μετά την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής.
«Συνολικά αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα στον μεσαίο χώρο.
Όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές υπάρχει μία τεχνητή πόλωση.
Η ευρωπαϊκή ατζέντα λείπει από το προσκήνιο, η ατζέντα του προέδρου Μακρόν είναι εξαφανισμένη, το Κέντρο ασχολείται είτε με το παρελθόν, είτε με ζητήματα που δεν αφορούν τους πολίτες, οι πολίτες δεν ρωτώνται και άρα δεν εμπιστεύονται τα κόμματα.
Όλα αυτά κατά την άποψή μου συνιστούν ένα τεράστιο πολιτικό κενό, που φαίνεται πως δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να καλυφθεί.
Οι δυνάμεις του διχασμού νικούν τις δυνάμεις συναίνεσης και δυστυχώς ούτε στον χώρο του Κέντρου αυτού δεν έχουν βρεθεί ακόμη οι δυνάμεις, που θα μαζευτούμε όλοι μαζί, για να μπορέσουμε να δώσουμε πραγματικά μία τρίτη διέξοδο σε όλους αυτούς που δεν πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι άσπρα ή μαύρα» τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης