Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Χρειάζεται ριζικός ανασχεδιασμός των οικισμών για να μην έχουμε τα ίδια

Σκουρλέτης: Χρειάζεται ριζικός ανασχεδιασμός των οικισμών για να μην έχουμε τα ίδια
Το σημαντικό είναι ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας, υπάρχει διαχρονική ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών είπε ο κ.Σκουρλέτης
Την θέση πως χρειάζεται ριζικός ανασχεδιασμός των οικισμών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές ώστε να μην έχουμε επανάληψη μιας αντίστοιχης τραγωδίας διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης.
«Το σημαντικό είναι ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας.
Χρειάζεται ριζικός ανασχεδιασμός των οικισμών για να μην έχουμε πάλι τα ίδια.
Υπάρχει διαχρονική ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών που άφησε ένα πελατειακό σύστημα να διαμορφώσει αυτήν την κατάσταση» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανακούφιση των πληγέντων.
Όπως είπε ο κ.Σκουρλέτης, είναι σε πλήρη εξέλιξη η καταγραφή των υλικών ζημιών.
«Δυστυχώς το ανθρώπινο κεφάλαιο δεν μπορεί να αναπληρωθεί.
Για αυτό και είμαστε ιδιαιτέρως δυστυχείς» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος απέδωσε την τραγωδία στο Μάτι στην άναρχη δόμηση και στις διαχρονικές ευθύνες του Ελληνικού Κράτους απέδωσε την τραγωδία στο Μάτι.
«Δεν είναι ταμπού ούτε η παραίτηση ούτε η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης.
Οι ευθύνες όμως και η συγγνώμη δεν πρέπει να γίνουν το άλλοθι για να συγκαλύψουμε τις διαχρονικές ευθύνες για τον τρόπο που χτίστηκε η Αττική και ολόκληρη χώρα» είπε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος χαρακτήρισε θετική μέχρι στιγμής την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσθέτοντας ότι μακάρι τις επόμενες ημέρες να φροντίσουμε να μην συνεχιστεί η αντιπαράθεση συσκοτίζοντας τις διαχρονικές ευθύνες του ελληνικού κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης