Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Συνολικό σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποχή θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός

Σβίγκου: Συνολικό σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποχή θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός
Θα υπάρχει και το σκέλος των στοχευμένων φοροελαφρύνσεων και το σκέλος της στήριξης του κοινωνικού κράτους είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποχή της Ελλάδας διατύπωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, επισημαίνοντας πως θα υπάρξει και το σκέλος των στοχευμένων φοροελαφρύνσεων και το σκέλος της στήριξης του κοινωνικού κράτους.
«Είναι η πρώτη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης την τελευταία οκταετία, που θα διεξαχθεί σε συνθήκες μεταμνημονιακής εποχής.
Αυτό από μόνο του έχει μια τεράστια σημασία, γιατί καλούνται τα πολιτικά κόμματα και βέβαια ο πρωθυπουργός να παρουσιάσουν το μεταμνημονιακό τους σχέδιο για την Ελλάδα.
Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα αναπτυχθεί αυτό το σχέδιο έχουν να κάνουν τόσο με το νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό σχέδιο, όσο και με την έμπρακτη στήριξη των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους, για την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά και την ανασυγκρότηση και στήριξη του κοινωνικού κράτους.
Θεωρούμε ότι αυτοί είναι οι βασικοί άξονες και αυτά είναι τα διλήμματα της επόμενης περιόδου, δηλαδή πώς θα στηριχθεί έμπρακτα η κοινωνία και πώς θα επουλωθούν οι πληγές της μετά την περιπέτεια και τη δύσκολη περίοδο των μνημονίων και με βάση αυτούς τους άξονες και το σχέδιο, το οποίο θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός θεωρώ ότι υπάρχει επαρκέστατος χρόνος, για να αποτυπωθεί το σχέδιο αυτό και η υλοποίησή του στην καθημερινότητα των πολιτών, που είναι και το βασικό ζητούμενο» υποστήριξε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Σβίγκου.
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και σε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις και σε μέτρα στήριξης του κοινωνικού κράτους.
«Για την επόμενη χρονιά θα υπάρχει ένας δημοσιονομικός χώρος γύρω στα 800 εκατ. ευρώ και εκεί το οικονομικό επιτελείο έχει βρει ένα ισορροπημένο πακέτο, που θα ελαφρύνει και θα στοχεύει σε εκείνες τις κοινωνικές κατηγορίες, οι οποίες επλήγησαν περισσότερο την περίοδο των μνημονίων, αλλά επίσης θα υπάρχουν και συγκεκριμένες κοινωνικές πολιτικές στήριξης των δημόσιων και των κοινωνικών πολιτικών.
Σίγουρα αυτό το πακέτο θα είναι ισορροπημένο και θα αφορά σε πολύ μεγάλο βαθμό τα λαϊκά στρώματα, δηλαδή και τους μισθωτούς, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες που επλήγησαν περισσότερο την περίοδο της κρίσης.
Η υποχρέωση που έχει πλέον η χώρα μας είναι να τηρεί τους δημοσιονομικούς στόχους του 3,5%» υποστήριξε η κα.Σβίγκου, η οποία επανέλαβε πως δεν είναι αναγκαία η περικοπή των συντάξεων, αν και παρέπεμψε για το θέμα τόσο στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ όσο και στην κατάθεση του προϋπολογισμού που γίνεται την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης