Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Δεν βλέπω συνεννόηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Υπάρχει πόλωση

Κύρτσος: Δεν βλέπω συνεννόηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Υπάρχει πόλωση
Όταν ανεβάζεις την ένταση και πας για τη μεγάλη σύγκρουση, δεν μπορείς να περιμένεις να συνεννοηθείς είπε ο κ.Κύρτσος
Την εκτίμηση πως είναι δύσκολο να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος.
«Δεν μπορείς να έχεις συνεννόηση σε ορισμένα θέματα στρατηγικής σημασίας και να επενδύεις στην πόλωση στα υπόλοιπα.
Πρέπει συνολικά το πολιτικό περιβάλλον να ευνοεί τη συνεννόηση.
Έπειτα, έχουμε μπει και σε μια προεκλογική ευθεία άγνωστης διάρκειας και νομίζω ότι είναι και λάθος ο χρονικός προσδιορισμός, όταν ανεβάζεις την ένταση και πας για τη μεγάλη σύγκρουση, να περιμένεις να συνεννοηθείς κιόλας» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο κ.Κύρτσος.
«Στα πανεπιστήμια, για παράδειγμα, βασική θέση δική μας είναι ότι θέλουμε να κάνουμε ένα άνοιγμα στα ιδιωτικά ΑΕΙ, όπως υπάρχουν στην Κύπρο και έχουμε εκεί 15.000-20.000 Έλληνες φοιτητές.
Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση παίζει άλλα παιχνίδια.
Σε ό,τι αφορά για παράδειγμα τα ΑΕΙ, υποθέτω θα είναι δύσκολη η συνεννόηση.
Σε άλλα ζητήματα, όμως, όπως τι νομοθεσία υπάρχει για κάθαρση σε πολιτικές υποθέσεις, τις διαχειριστικές υποθέσεις πολιτικών, εκεί νομίζω πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να συνεννοηθούμε.
Δυστυχώς, όμως, δεν έχει γίνει προεργασία.
Δεν μπορείς να πηγαίνεις από την πύρινη πόλωση, να περιγράφεις τον αντίπαλό σου με πολύ επιθετικούς όρους και από την άλλη να επιδιώκεις τη συναίνεση»  υπογράμμισε ο κ.Κύρτσος.
Όσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο κ.Κύρτσος είπε ότι έχει μεγάλη σημασία που η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει στις αγορές.
«Αν μπορούσαμε να βγαίνουμε στις αγορές π.χ. με τα επιτόκια της Πορτογαλίας, αυτό θα ήταν και ένα καλό σήμα για τους επενδυτές, ένα καλό σήμα για τα επιτόκια στον ιδιωτικό τομέα.
Δεν θα καταστραφούμε που δεν θα βγούμε στις αγορές, επειδή υπάρχει η σχετική πρόνοια, αλλά το γεγονός ότι δεν βγαίνουμε στις αγορές σημαίνει πολλά πράγματα, ότι δεν μπορούμε, ότι δεν είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί, ότι δεν υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης, ότι δεν υπάρχει επενδυτική δυναμική και όλα αυτά έχουν τη σημασία τους» τόνισε ο κ.Κύρτσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης