Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Εξαφανίστηκε το 1/3 των φορολογητέων εισοδημάτων - Τσακίζετε τα αδύναμα νοικοκυριά με τους έμμεσους φόρους

Θεοδωράκης: Εξαφανίστηκε το 1/3 των φορολογητέων εισοδημάτων - Τσακίζετε τα αδύναμα νοικοκυριά με τους έμμεσους φόρους
«Τα "δωράκια" που επιστρέφετε σε κάποιους με το κοινωνικό μέρισμα, τα έχετε εισπράξει πολλαπλά με τους έμμεσους φόρους» επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης
Αιχμές κατά της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική και την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης άφησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, από το βήμα της Βουλής.
«Το 1/3 των φορολογητέων εισοδημάτων εξαφανίστηκε.
Τι άλλο να φορολογήσετε λοιπόν; Από την μεσαία τάξη τι άλλο να πάρετε;
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ δίνουν στο κράτος έως και το 60% του εισοδήματός τους» επεσήμανε στην ομιλία κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.
Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι η Ελλάδα είναι «η χώρα με τους υψηλότερους έμμεσους φόρους στην Ευρωζώνη.
Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει ότι τσακίζετε τα αδύναμα νοικοκυριά, τους μη προνομιούχους Έλληνες με τους πιο άδικους κοινωνικά φόρους τους έμμεσους φόρους!».
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο κοινωνικό μέρισμα, κάνοντας λόγο για «δωράκια» που έχουν εισπραχθεί πολλαπλά από τους έμμεσους φόρους.
Τέλος αναφερόμενος στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε «σύγκρουση, σαμποτάζ καθυστερήσεις και τελικά άτακτη υποχώρηση είναι η δικιά σας τακτική στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων».
Μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε την επίθεση στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας πως “δεν είναι ο ίδιος ο πιτσιρικάς που πετάει μολότοφ με εκείνον που βάζει εκρηκτικά, αλλά είναι τα συμπτώματα της ίδιας θρησκείας.
Σαν να υπάρχει η βαρβαρολαγνεία και η θέα είναι η βαρβαρότητα”.
Υπενθύμισε την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις αρχές του μήνα, “όταν η Αθήνα καταστρεφόταν και είπε ξανά πως η Αθήνα δεν είναι μολότοφ, αλλά είναι και οι πολύμορφες συμμετοχές δράσεις”.
Υπογράμμισε πως “εντάξει να πάσχουν από βαρβαρολαγνεία κάποιοι περιθωριακοί αλλά η βία δεν μπορεί να είναι στην πολιτική” και πρόσθεσε να μη στοχοποιουμε δημοσιογράφους, και τους πολιτικούς αντιπάλους και ζήτησε να σταματήσει αυτή η κωμωδία με τα εμπάργκο σε ΣΚΑΙ και ΕΡΤ από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντίστοιχα.
Σχετικά με τον προϋπολογισμό, άσκησε κριτική για τη μείωση των επενδύσεων, για την αύξηση των φόρων και του κομματικού κράτους.
“Γεμάτος φόρους ο προϋπολογισμός” είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: Πως συνεχίζετε αγαπητοί ΣΥΡΙΖΑ να παίρνετε μετακλητούς, έχουν αυξηθεί, όπως και οι φορείς του δημοσίου και τα νομικά πρόσωπα νομικού δικαίου.
Αναρωτήθηκε από που να βρούμε λεφτά; Και πρόσθεσε: “Η ιδέα είναι να αυξήσουμε τους έμμεσους φόρους και από το 2014 τα έσοδα από άμεσους φόρους έχουν αυξηθεί 300 εκατ, ενώ από έμμεσους κατά 4 δισ. ευρώ.
Είμαστε η χώρα με τους υψηλότερους έμμεσους φόρους στην ευρωζώνη".
Ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζεσταίνει τις μηχανές προεκλογικά λέγοντας πως την Ελλάδα χρεοκόπησε από μία ελίτ του παρελθόντος.
Είτε συνεργοί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, είπε μαι συνέχισε είστε υπερασπιστές ενός πελατειακού κομματικού κράτους.
Να λέτε για την ελίτ του παρελθόντος είναι ένα βολικό ψέμα, ένας λαϊκισμός αποσιωπά την αύξηση του κομματικού κράτους και τελικά η αναδιανομή της μιζέριας έχει ρίζες στις ιδεοληψίες και στη λαϊκίστικη πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης