Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες ο Erdogan για να εκβιάζει την Ευρώπη και κυρίως την Ελλάδα

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες ο Erdogan για να εκβιάζει την Ευρώπη και κυρίως την Ελλάδα
Δύσκολη και ανησυχητική η κατάσταση στα σύνορα που οφείλεται εν πολλοίς στη στάση της Τουρκίας είπε ο κ.Χαρίτσης
Για δύσκολη και ανησυχητική κατάσταση στην ελληνοτουρκική μεθόριο που οφείλεται στη στάση της Τουρκίας και του Erdogan έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
«Ο Erdogan εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες και δημιουργεί έναν εκβιασμό προς την Ευρώπη, αλλά κυρίως προς την Ελλάδα» υποστήριξε μιλώντας στο Mega ο κ.Χαρίτσης.
«Την ίδια στιγμή, έχουμε την πολιτική της κυβέρνησης η οποία δεν έχει χαράξει μια σοβαρή στρατηγική για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος» είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ήδη σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Διαψεύδοντας τα όσα κυκλοφορούν από εγχώρια και τουρκικά Μέσα περί πλειονότητας μεταναστών και όχι προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε πως πρόκειται για «προσφυγική κρίση» και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.
«Το ζήτημα είναι η στάση της Ευρώπης και η ανάληψη ευθυνών εκ μέρους της.
Αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής με τους ευρωπαίους ηγέτες και άσκηση βέτο από πλευράς Ελλάδας σε όλα τα ζητήματα αν δεν βρεθεί λύση στο προσφυγικό» τόνισε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη φύλαξη των συνόρων.
«Δεν υπάρχει λύση κλεισίματος των θαλάσσιων συνόρων.
Αυτό που θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει είναι η αποσυμφόρηση των νησιών τώρα και η διεθνοποίηση του ζητήματος», υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης