Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως (υπ.Παιδείας): Στόχευση μας να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου

Κεραμέως (υπ.Παιδείας): Στόχευση μας να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου
Δεν άλλαξε τίποτα με τους αποφοίτους κολεγίων υποστήριξε η υπ.Παιδείας
Τη θέση ότι στόχευση μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου διατύπωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία ανέφερε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και την εισήγηση των ειδικών.
«Όσο καλύτερα τηρήσουμε τα μέτρα τις επόμενες 2 εβδομάδες τόσο διασφαλίζουμε την δια ζώσης λειτουργία των σχολείων» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Κεραμέως, η οποία υποστήριξε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απόφαση για το εάν θα ανοίξουν τα σχολεία, εάν θα ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και μετά οι άλλες βαθμίδες ή εάν θα ανοίξει συνολικά η εκπαίδευση.
Ερωτηθείσα για τους μαθητές της Γ’ λυκείου που δίνουν εξετάσεις, η κα.Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσαρμογής της εκπαιδευτικής ύλης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν ζητήματα, ενώ τόνισε ότι αλλάζει η βάση εισαγωγής με το νέο σύστημα.
«Προβλέπεται ελάχιστη βάση εισαγωγής, η οποία θα ορίζεται από το Πανεπιστήμιο και θα είναι ποσοστό επί της επίδοσης όλων των υποψηφίων του επιστημονικού πεδίου» υποστήριξε η κα.Κεραμέως, αναφέροντας πως μπορεί σε κάποια πανεπιστήμια, «αυτή η ελάχιστη βάση εισαγωγής να είναι και πάνω από 10».
«Η δεύτερη αλλαγή είναι ότι οι υποψήφιοι πλέον δεν θα μπορούν να δηλώνουν όλα τα τμήματα του πεδίου αλλά μικρότερο αριθμό που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες» υποστήριξε η κα.Κεραμέως, η οποία παράλληλα υποστήριξε ότι με το νομοσχέδιο, δεν άλλαξε τίποτα με τους απόφοιτους κολεγίων.
«Δεν υπάρχει ακαδημαϊκή αναγνώριση, αλλά εξετάζεται αν θα δίνονται η όχι επαγγελματικά προσόντα, ενώ κρίνεται αν θα πρέπει κάποιος να δώσει εξετάσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια με επιπλέον μαθήματα.
Αυτό που άλλαξε είναι ότι αυτή την διαδικασία δεν την κάνει ο επαγγελματικός σύλλογος δηλαδή τα επιμελητήρια, αλλά την κάνει μια υπηρεσία του υπουργείου.
Και αυτό έγινε γιατί υπήρχε χρόνια καθυστέρηση στην διαδικασία και μας εγκαλούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση» επεσήμανε η κα.Κεραμέως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης