Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραμανλής: Το 2021 θα είναι έτος υποδομών - Πιθανή η αύξηση στα εισιτήρια των ΜΜΜ

Καραμανλής: Το 2021 θα είναι έτος υποδομών - Πιθανή η αύξηση στα εισιτήρια των ΜΜΜ
Το μειωμένο το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες θα διατηρηθεί εφόσον «τα οικονομικά μας το επιτρέπουν»
Σχετικά Άρθρα

«Το 2021 θα είναι έτος υποδομών σε όλη της χώρα ενώ θα ενισχύσουμε σημαντικά τις αστικές συγκοινωνίες» , δηλώνει ο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής των εισιτηρίων.
Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο υπουργός υποστηρίζει ότι σύντομα ένα-ένα τα μεγάλα έργα ξεμπλοκάρουν, ενώ αναφέρεται και στα σιδηροδρομικά έργα και τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την οδική ασφάλεια, που είναι «εθνικός μας στόχος».
Ο υπουργός, απαντώντας στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «διάλυσης» των συγκοινωνιών, δηλώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορεί που μέσα σε 1,5 χρόνο δεν προλάβαμε να διορθώσουμε όσα διέλυσε σε 4,5 χρόνια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενίσχυσε τις συγκοινωνίες

«Η πραγματικότητα είναι ότι εκείνοι δεν έκαναν ούτε μία πρόσληψη, δεν πήραν ούτε ένα λεωφορείο, είχαν μειώσει ακόμα και τις προμήθειες ανταλλακτικών... Τώρα όλα αυτά τα αλλάζουμε. Το μόνο που είχαν αυξήσει ήταν η τιμή του εισιτηρίου. Κι εμείς τη μειώσαμε ξανά» επισημαίνει ο υπουργός, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο να διατηρηθεί μειωμένο το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες εφόσον «τα οικονομικά μας το επιτρέπουν».
Τονίζει πως «σήμερα, έχουμε κάθε μέρα 3.000 περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων στους δρόμους της Αθήνας και οι χρονοαποστάσεις στο μετρό έχουν μειωθεί κατά 2,5'-3'. Δεν είναι όλα ρόδινα... αλλά έχουν γίνει βήματα βελτίωσης. Σίγουρα χρειάζονται και άλλα, γι αυτά εργαζόμαστε».

Ξεμπλοκάρουν μεγάλα έργα

Σε ό,τι αφορά τα μεγάλα έργα υποδομών, ο υπουργός Κώστας Καραμανλής δηλώνει: «Βρήκαμε μεγάλα εμβληματικά έργα μπλοκαρισμένα… Ξεμπλοκάρουμε το ένα έργο μετά το άλλο… Δεν βρήκαμε ούτε μια ώριμη μελέτη για να γίνουν νέα έργα- Το 2021 θα είναι το έτος των υποδομών». Ο κ. Καραμανλής μιλά για το μεγάλο έργο της γραμμής 4 του Μετρό, προϋπολογισμού 1,2 δισ., που ξεμπλοκάρει μετά από πολλά χρόνια και σε σύντομο διάστημα θα δούμε να ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες. «Ένα σπουδαίο έργο που θα αλλάξει το Λεκανοπέδιο και θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία μας». Για το έργο Τhessaloniki Flyover επισημαίνει πως ο σχεδιασμός για την υλοποίησή του με ΣΔΙΤ προχωρά σε χρόνο ρεκόρ και πρόκειται για τη μεγαλύτερη εναέρια οδό στην Ελλάδα.
Τέλος, για τα σιδηροδρομικά έργα, ο υπουργός Υποδομών αναφέρει πως το πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων μας είναι το μεγαλύτερο που έχει σχεδιαστεί στη χώρα, ύψους 3,3 δισ. δίνοντας έμφαση ιδίως στην εμπορική μεταφορά, με συνδέσεις σε λιμάνια και αεροδρόμια και στην ολοκλήρωση του κορμού του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας στον άξονα της ΠΑΘΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης