Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Φουρθιώτης… επισκίασε Σχέδιο Ανάκαμψης και Κυβερνητικό Πάρκο - Πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ «ψελλίζει» εκλογές

Ο Φουρθιώτης… επισκίασε Σχέδιο Ανάκαμψης και Κυβερνητικό Πάρκο - Πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ «ψελλίζει» εκλογές
Προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση Φουρθιώτη
Σχετικά Άρθρα

Προβληματισμός υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς η κυβερνητική ορμή που ήθελε να δώσει ο Πρωθυπουργός με την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης – του μεγαλύτερου εθνικού σχεδίου ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας- καθώς και του πρότζεκτ Ministry Park με την παράλληλη δημιουργία του Πάρκου Ανδρέα Λεντάκη, ανακόπτηκε από την υπόθεση Φουρθιώτη.

Θα συνεχιστεί η υπόθεση Φουρθιώτη να ξύνει πληγές

Η υπόθεση Φουρθιώτη θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα σταθερά. Και την Παρασκευή όπου θα απαντηθεί ερώτηση στην Βουλή για την αστυνομική του φρουρά που του είχε δοθεί αλλά και όταν θα γίνουν κλήσεις του εισαγγελέα για την υπόθεση του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.
Συγκεκριμένα, υπάρχει εκνευρισμός από την μεριά του Πρωθυπουργού που είχε αποφασίσει να ρίξει στον καθημερινό δημόσιο διάλογο δύο πολύ σημαντικές θεσμικές αλλαγές υψηλού συμβολισμού και μεγάλης οικονομικής εμβέλειας με σκοπό, ερήμην και σοβαρού νομοθετικού έργου, να αλλάξει την ατζέντα που μέχρι τότε περιείχε μονόπλευρα τα μίζερα ζητήματα της πανδημίας.

Παραπονέθηκαν στελέχη για το κυβερνητικό στοπ σε νομοσχέδια

«Ο Φουρθιώτης κατάπιε το Εθνικό Σχέδιο και το Πάρκο Λεντάκης» θα πει στέλεχος του Μαξίμου και, πλέον, η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπεράσει τις εξελίξεις. Συνομιλητές του Πρωθυπουργού αλλά και υπουργοί τού είχαν τονίσει ότι δεν πρέπει να σταματήσει η μεταρρυθμιστική περπατησιά της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, πήγε πίσω το κρίσιμο νομοσχέδιο για τα εργασιακά το οποίο ήταν να κατατεθεί αρχές Απριλίου ενώ πλέον η νέα ημερομηνία για να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση είναι η 11η Μαΐου. Όσο για το νομοσχέδιο για την επικούρηση με το νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα, δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί εάν θα πάει το καλοκαίρι ή μετά το καλοκαίρι, τον Σεπτέμβριο.

Τα ζητήματα της Παιδείας έφεραν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ στην επιφάνεια

Από την άλλη, όμως, υπήρξαν και υπουργοί που ήθελαν να μην δώσουν την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να ανακάμψει αντιπολιτευτικά. Γι’ αυτό ήταν κάθετοι ως προς την πολιτική πρωτοβουλία να κατατεθεί και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία στο δύσκολο χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου. Όπως φάνηκε και από τις εκατοντάδες διαδηλώσεις για το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας και την υπόθεση Κουφοντίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέκαμψε πολιτικά. Η έκρηξη στη Νέα Σμύρνη παρόλο που κατά βάση οφείλεται στην κόπωση του κόσμου από το παρατεταμένο lockdown, έβαλε στον πολιτικό χάρτη και πάλι την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά σηματοδότησε και ένα μεγάλο βήμα πίσω για την κυβέρνηση. Και δεν βοήθησε και στην αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς έφερε καταπάτηση των περιοριστικών μέτρων για το συνωστισμό. Ίσως, τελικά ήθελε ένα άλλο μίγμα πολιτικής. Τα νομοσχέδια με μικρό βαθμό αντιδράσεων να πάνε μπροστά και τα κρίσιμα νομοσχέδια της Παιδείας και Εργασίας να μπούνε όταν ανοίξει η αγορά.

Ετοιμάζει πόλεμο ο Τσίπρας με τα εργασιακά

Βλέποντας, ότι η κυβέρνηση μαστίζεται από μεγάλα μέτωπα, έχοντας χάσει το καθαρό της βήμα ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε για πρώτη φορά, δειλά μεν αλλά καθαρά, το θέμα της πολιτικής αλλαγής που πρέπει να έρθει στη χώρα. Με άλλα λόγια έθεσε θέμα πιθανών εκλογών καθώς η μεγάλη κυβερνητική φθορά από την διαχείριση της πανδημίας μπορεί να φέρει πολιτικές εξελίξεις. Μάλιστα, για το επόμενο διάστημα έθεσε ως μητέρα των μαχών, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση τον Μάιο. Εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει σωρεία διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων με σκοπό να ομαδοποιήσει την γενικότερη κόπωση του κόσμου από την πανδημία και το lockdown και να αντιπαρατεθεί δημόσια με βασικές φιλελεύθερες διατάξεις όπως το ελαστικό ωράριο, υπερωρίες και κόψιμο συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης