Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Άμεση οικονομική στήριξη των πυρόπληκτων με 600 ευρώ - Μέχρι 6.000 ευρώ για οικοσυσκευές

Πέτσας: Άμεση οικονομική στήριξη των πυρόπληκτων με 600 ευρώ - Μέχρι 6.000 ευρώ για οικοσυσκευές
Στο Αλεποχώρι βρίσκεται  κυβερνητικό κλιμάκιο
Σχετικά Άρθρα

Την άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά στην Κορινθία και τη Δυτική Αττική με 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες, αλλά και έως 6.000 ευρώ για δαπάνες οικοσκευής, μετά την πρώτη καταγραφή των ζημιών, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας σε δηλώσεις του μετά από τη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου, υπογράμμισε ότι μετά από αυτές τις δαπάνες κοινωνικής προστασίας που θα χορηγήσει το υπουργείο Εσωτερικών, θα ακολουθήσει σειρά δαπανών από τα αρμόδια υπουργεία σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση των πληγέντων περιοχών, τη στεγαστική συνδρομή, την οικιστική στήριξη και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
Ο ίδιος, ξεκινώντας τις δηλώσεις του, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι επιχείρησαν στην περιοχή, το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αυτοδιοίκησης και τους εθελοντές.
Ακόμη, δήλωσε ότι θα κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να έχουμε τις απαιτούμενες γρήγορες διαδικασίες, προσθέτοντας ότι το κράτος θα λειτουργήσει με το μοντέλο που λειτούργησε στην κακοκαιρία «Ιανός» στην Καρδίτσα.


Στο Αλεποχώρι κυβερνητικό κλιμάκιο

Στο Αλεποχώρι βρίσκεται από τις 9 το πρωί της Κυριακής 23/5 κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να γίνει μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από την πυρκαγιά και αξιολόγηση για τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης.
Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στ. Πέτσα, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιο για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ν. Ταγαρά, τον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλο, τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γ. Καραγιάννη, τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κ. Μπαγινέτα και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδ. Λυκουρέντζο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης