Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αρχές Ιουλίου η κρίσιμη ψηφοφορία για τις Πρέσπες – Σε συναγερμό η γαλάζια Κ.Ο

Αρχές Ιουλίου η κρίσιμη ψηφοφορία για τις Πρέσπες – Σε συναγερμό η γαλάζια Κ.Ο
Τρομάζουν στη ΝΔ στην ιδέα να υπάρξουν εκ νέου κρούσματα ανυπακοής στη Βουλή
Σχετικά Άρθρα

Αρχές με μέσα Ιουλίου θα έρθουν τελικά τα μνημόνια συνεργασίας που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως είναι φυσικό, στην κυβέρνηση, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αλλά και στην αντιπολίτευση έχει σημάνει συναγερμός καθώς το θέμα θα προκαλέσει συζητήσεις και παραγωγική αντιπαράθεση.
Στη Νέα Δημοκρατία, τρομάζουν στην ιδέα να υπάρξουν εκ νέου κρούσματα ανυπακοής στην Βουλή τύπου Γιαννάκου-Κεφαλογιάννη και γι’ αυτό το κόμμα μέσω του Γιώργου Στεργίου, γραμματέα της ΝΔ έχουν ζητήσει πλήρη ενημέρωση από τους υπουργούς για τα νομοσχέδια που θα έρθουν αλλά και από το Μέγαρο Μαξίμου να ξεκινήσει ένα «μασάζ» στους βουλευτές προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες.

Τι θα κάνει Σαμαράς - Καραμανλής στην ψηφοφορία;

Η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει γιατί θα ψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ (που την είχε φέρει) αλλά το ζήτημα είναι με τι αντίτιμο.
Με βάση τα εσωκομματικά δεδομένα, ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαμηνύσει ότι δεν θα παραστεί στην ψηφοφορία ενώ ο Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται διχασμένος καθώς από την μία προέρχεται από την Μακεδονία από την άλλη, όμως, δεν θέλει να εμφανιστεί ως εσωκομματικός πόλος, ειδικά τώρα που τελεί υπό προθεσμία και, σύμφωνα με το περιβάλλον του, δεν σκοπεύει να ξανακατέβει ως βουλευτής.
Το πιθανότερο είναι να λείπει και εκείνος από την Βουλή, την μέρα της ψηφοφορίας…
Πάντως, η Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας δεν περνάει τα καλύτερά της. Ιδού πως είναι η κατάσταση:
Στο στόχαστρο βουλευτών έχουν μπει συγκεκριμένη ομάδα βουλευτών που αριθμεί γύρω στα 5 μέλη, η οποία προβάλλεται από συγκεκριμένα MME και το Μαξίμου τα έχει χαρακτηρίσει ως «υπουργοποιήσιμα».
Παράλληλα, αρκετοί τα έχουν με τις Γιαννάκου-Κεφαλογιάννη που δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή ενώ αυτοί πάντα πειθαρχούν.
Και ακούγεται ότι η κ. Κεφαλογιάννη με την παρέμβασή της κέρδισε το εισιτήριο για την επόμενη ευρωβουλή…
Άρα μήπως τελικά η ανυπακοή επιβραβεύεται…

Τα νομοσχέδια έφεραν διχόνοια και γκρίνιες

Επίσης, τα τελευταία νομοσχέδια έχουν διχάσει τις τοπικές κοινωνίες και συλλόγους και οι βουλευτές έχουν γίνει δέκτες μεγάλων παραπόνων, όπως για παράδειγμα στο ψηφισθέν νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας σύλλογοι γυναικών έχουν αποστείλει «σκληρές» επιστολές.
Από το εργασιακό νομοσχέδιο μέχρι και το επερχόμενο νομοσχέδιο για την ερασιτεχνική αλιεία – που περιέχει διατάξεις που θα διχάσουν αρκετά - οι βουλευτές της ΝΔ είναι στόχος παραπονούμενων συλλόγων και τοπικών κοινωνιών.
Εάν σε αυτή την κατάσταση, προσθέσεις τα παράπονα των βουλευτών για την «πασοκοποίηση» του Μεγάρου Μαξίμου και της κυβέρνησης εις βάρος των γαλάζιων βουλευτών αλλά και την προσδοκία αρκετών που δεν έχουν γίνει βουλευτές ενώ έχουν συνεισφέρει, θα λέγαμε ότι γαλάζια Κ.Ο δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Το Μαξίμου βλέπει βουλευτές…

Αναμένεται, λοιπόν, μέσα στον Ιούνιο να υπάρξει τουλάχιστον μία συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης του Πρωθυπουργού με τους βουλευτές ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει και επισκέπτονται τον κ. Μητσοτάκη βουλευτές. Οι συναντήσεις, μάλλον γίνονται στο πλαίσιο της διερεύνησης των προθέσεων βουλευτών.
Το κατώφλι του Μαξίμου πέρασε ο Γιάννης Ανδριανός, ο Τάσος Χατζηβασιλείου και θα έχουν συνέχεια και άλλοι.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης