Πολιτική

Βορίδης: Συντονισμός αστυνομίας – εισαγγελέα για την προστασία εκπαιδευτικών από μηνύσεις αρνητών γονέων

Βορίδης: Συντονισμός αστυνομίας – εισαγγελέα για την προστασία εκπαιδευτικών από μηνύσεις αρνητών γονέων
Δεν υπάρχει σκέψη επί του παρόντος για την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολίων είπε ο κ.Βορίδης
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως απαιτείται ο συντονισμός των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών για την προστασία των εκπαιδευτικών από τις μηνύσεις που κατατίθενται σε βάρος τους από αρνητές γονείς διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.
«Για την αντιμετώπιση αυτών των φαινόμενων ενδεχομένως χρειάζεται ένας συντονισμός των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών, ώστε αν δει κανείς ότι αυτό είναι ένα περιστατικό που γενικεύεται, όπως για παράδειγμα αν γίνονται μηνύσεις για αστεία πράγματα περί εσχάτης προδοσίας και είναι προφανέστατα αβάσιμες, να σχηματίζεται μια δικογραφία πλην όμως να μην κινείται η διαδικασία του αυτοφώρου» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βορίδης, ο οποίος σημείωσε ότι οι αρνητές διεκδικούν το πεντάλεπτο της δημοσιότητας.
Όπως είπε ο κ.Βορίδης, πιο επικίνδυνα είναι τα φαινόμενα που έχουν να κάνουν με την παρακίνηση ανθρώπων να μη δέχονται νοσηλεία.
«Μιλώ για περιπτώσεις που υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση από το περιβάλλον σε ασθενείς ώστε να οδηγούνται να μη δέχονται την νοσηλεία.
Δεν είναι εύκολο νομικά θέμα.
Απασχολεί πολύ την ιατρική κοινότητα κι έχει απασχολήσει και παλαιότερα τη νομολογία με ανθρώπους που λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων αρνούνταν θεραπείες» είπε ο υπουργός, ο οποίος ερωτηθείς για το πώς θα αντιμετωπιστούν αυτά τα περιστατικά, απάντησε ότι «θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που πρέπει κι επιτάσσουν οι δικαστικές αρχές».
Σε ό,τι αφορά στην επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, σημείωσε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοια σκέψη και για άλλες επαγγελματικές κατηγορίες.
«Παρά ταύτα είναι σαφές ότι αυτή η απόφαση είναι απολύτως συνδεδεμένη με την πορεία της πανδημίας.
Είναι κάτι το οποίο εξετάζεται εβδομάδα με την εβδομάδα» υπογράμμισε ο κ.Βορίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης