Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου για Θεσσαλονίκη: «Όχι» σε lockdown όπως στο παρελθόν - Ετοιμάζεται τροπολογία για τα μονοκλωνικά αντισώματα

Οικονόμου για Θεσσαλονίκη: «Όχι» σε lockdown όπως στο παρελθόν - Ετοιμάζεται τροπολογία για τα μονοκλωνικά αντισώματα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει τροπολογία που θα επιτρέπει την προμήθειά τους

Το σενάριο του σκληρού lockdown στη Θεσσαλονίκη απορρίπτει η κυβέρνηση τη στιγμή που στη Βόρεια Ελλάδα παρατηρείται έξαρση του κορωνοϊού με αύξηση των νοσηλειών.
«Στην Θεσσαλονίκη ήταν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχε επαφές με τους φορείς της πόλης. Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης να πάμε σε lockdown σαν αυτά που είχαμε στο παρελθόν. Επισημάναμε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Όπως προκύπτει, όμως, από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο του μίνι lockdown με μέτρα όπως απαγόρευση της μουσικής όλο το 24ωρο, αλλά και απαγόρευση της κυκλοφορίας αργά τη νύχτα.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Όσον αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι μόνο ένα ποσοστό 15% του ενήλικου πληθυσμού δεν έχει αντισώματα έναντι του ιού, και πρόσθεσε ότι πείστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και η προσπάθεια συνεχίζεται.

Τα κρούσματα στα σχολεία

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στα σχολεία και στα τμήματα που έκλεισαν είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνουν τα σχολεία ανοικτά και πρόσθεσε ότι ήδη από το καλοκαίρι είδαμε την αύξηση κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες και γι’ αυτό υπάρχουν τα πρωτόκολλα με εμβόλια, τεστ και αποστάσεις στις αίθουσες».

Τα μονοκλωνικά αντισώματα

Για το θέμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων απάντησε ότι ετοιμάζεται τροπολογία από το υπουργείο Υγείας που θα επιτρέπει την προμήθειά τους. Εμείς, πρόσθεσε, συμμετείχαμε σε όλες τις προσπάθειες αλλά δεν θα μπορούσαμε να τα προμηθευτούμε χωρίς να έχει δοθεί έγκριση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης