Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Να αυξηθεί άμεσα ο βασικός μισθός – Προς το συμφέρον εργαζόμενων, ΜμΕ

Ηλιόπουλος: Να αυξηθεί άμεσα ο βασικός μισθός – Προς το συμφέρον εργαζόμενων, ΜμΕ
Βαθιά επικίνδυνο το πρωτόκολλο του 50% +1 για το κλείσιμο των σχολείων είπε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την ανάγκη να αυξηθεί άμεσα ο βασικός μισθός επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως αυτή η εξέλιξη θα είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σε δηλώσεις του στο δημοτικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, ο κ.Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζεται «ένας ενάρετος κύκλος για την οικονομική δραστηριότητα».
«Όταν το 2012 μειώθηκε κατά 23% ο κατώτατος μισθός και κατά 32% για τους νέους με το επιχείρημα ότι θα συγκρατηθούν η ύφεση και η ανεργία, τελικά ζήσαμε τη χειρότερη ύφεση και ανεργία, και όταν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018 αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός και καταργήθηκε ο υποκατώτατος, και η κατανάλωση ενισχύθηκε και η ανεργία συνέχισε να μειώνεται.
Είναι λοιπόν και προς τον συμφέρον των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της οικονομίας η αύξηση του κατώτατου μισθού» υπογράμμισε ο κ.Ηλιόπουλος.

Ανεμβολίαστο το 20% άνω των 60 ετών

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας ο κ.Ηλιόπουλος επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, ενώ κατέκρινε το γεγονός ότι «εν μέσω της κρίσιμης κατάστασης είμαστε η μοναδική χώρα που συζητάει κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις κλινικών».
«Τη μη ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας την πληρώσαμε με την αποτυχία των εμβολιασμών.
Άνω των 60 και 70 ετών το 20% είναι ανεμβολίαστοι, ενώ άνω των 80 το 27%.
Η κατάσταση αυτή συμβάλλει ώστε και τα σχολεία να λειτουργήσουν ως επιταχυντής της πανδημίας» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε «βαθιά επικίνδυνο το πρωτόκολλο του 50%+1 για το κλείσιμο των σχολείων, το οποίο πρέπει να αλλάξει τώρα».
«Πρέπει να μείνουν ανοικτά τα σχολεία καθώς μια ολόκληρη γενιά κινδυνεύει να καταστραφεί μορφωτικά επειδή η κυβέρνηση δε μερίμνησε να λειτουργήσουν με ασφάλεια.
Με μειωμένα τμήματα με λιγότερα παιδιά μπορούν να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης