Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Εξεταστική για τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις από το 2015... διαφορετική διπλή εξεταστική

Οικονόμου: Εξεταστική για τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις από το 2015... διαφορετική διπλή εξεταστική
Εάν πάει να δραπετεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε πάμε σε διπλή εξεταστική είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα

Να πάμε σε εξεταστική επιτροπή για την χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις από το 2015 ζητά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ο οποίος άφησε το ενδεχόμενο για διπλή Εξεταστική Επιτροπή, εφόσον, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να δραπετεύσει.
«Αυτό που είπαμε χθες στη Βουλή είναι ότι στο θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής υπάρχουν δύο ζητήματα που τα θέτει και η αντιπολίτευση.
Είναι η χρηματοδότηση των ΜΜΕ από το κράτος και ο τρόπος με τον οποίον διεξάγονται οι δημοσκοπήσεις.
Να διερευνηθεί αν υπάρχει με αυτό τον τρόπο κάποια χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, αν δηλαδή άλλα πράγματα συμβαίνουν και άλλα προβάλλονται.
Αφού και οι δύο θέλουμε να εξετάσουμε αυτά τα πράγματα, είπαμε να πάμε στη Βουλή, να τα δούμε από το 2015 έως και σήμερα σε όλο του το βάθος, σε όλη τους την έκταση, χωρίς να κρύψει κανείς το οτιδήποτε και να βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του.
Ο μόνος θεσμικά σοβαρός τρόπος για να γίνει αυτό, για να μην έχουμε ευτράπελα και να μην μπλέξουμε σε διαφορετικές εξεταστικές είναι, αφού συμφωνούμε, να έρθουμε στο κοινοβούλιο με ένα ενιαίο κείμενο που να περιγράφει τι ακριβώς θέλουμε να ψάξουμε, να συγκεντρώσει 300 ψήφους και να τελειώσει αυτή η ιστορία» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Οικονόμου.

Δεν θέλουν να θυμηθούμε βοσκοτόπια

Ο κ. Οικονόμου αποδίδει την άρνηση της αντιπολίτευσης σε αυτή την πρόταση στο γεγονός ότι δε θέλει να ξαναπέσουν πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας «και ξαναθυμηθούμε βοσκοτόπια, εξωχώριες, τα εκατομμύρια που πήγαιναν εδώ κι εκεί για να στηθούν εφημερίδες, δημοσκοπήσεις που έβγαζαν τη διαφορά στο 2,1% λίγο πριν τις εκλογές και τη Χρυσή Αυγή στα ύψη και μέσα στη Βουλή και μια σειρά από άλλα πράγματα».
Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι οι εν λόγω δημοσκοπήσεις ήταν στημένες, ο κ.Οικονόμου διερωτήθηκε αν «είναι δυνατόν όλες οι δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν ένα κλίμα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».
«Είναι πολύ μεγάλη σύμπτωση και να μην αποτύπωσαν την πραγματικότητα και να έχουν τόσο πολύ στενές σχέσεις με ανθρώπους του περιβάλλοντος του κ. Τσίπρα και η προβολή τους να ήταν σε συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα και δημοσιογραφικών βραχιόνων του ΣΥΡΙΖΑ» επεσήμανε ο κ.Οικονόμου, αναφέροντας πως σε κάθε περίπτωση η Εξεταστική Επιτροπή θα συσταθεί για την περίοδο από το 2015 έως και σήμερα.
Στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να συσταθούν δύο διαφορετικές Επιτροπές για το ίδιο ζήτημα, σχολίασε ότι «δεν είναι στόχος μας να πάμε σε δύο παράλληλες εξεταστικές που θεσμικά δεν είναι σοβαρό, αλλά αν η αντιπολίτευση επιμείνει, δε θα την αφήσουμε να δραπετεύσει από αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης