Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Καλοδεχούμενες οι εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές – Σε πανικό η κυβέρνηση

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Καλοδεχούμενες οι εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές – Σε πανικό η κυβέρνηση
Ζωτική ανάγκη να τελειώσουμε με αυτήν την κυβέρνηση υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες όποτε και αν γίνουν αυτές διατύπωσε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, η οποία υποστήριξε πως είναι ζωτική ανάγκη να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό.
Όποτε και αν γίνουν εκλογές, αυτές είναι καλοδεχούμενες από την πλευρά μας.
Άλλωστε τις ζητάμε από τον περασμένο Δεκέμβριο, ακριβώς επειδή είναι κοινωνικό αίτημα και κοινωνική αναγκαιότητα να φύγει αυτή η κυβέρνηση, γιατί κάθε μέρα που περνάει είναι μία μέρα χαμένη για τη χώρα.
Είναι ζωτική ανάγκη να τελειώσουμε με αυτήν την κυβέρνηση και εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, να δώσουμε αυτήν την εκλογική μάχη και να την κερδίσουμε» είπε η κα.Σβίγκου.

Στη ΔΕΘ το κυβερνητικό μας πρόγραμμα

Η κα.Σβίγκου είπε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι «θα ανακοινωθεί πιθανότατα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».
«Θα είναι κοστολογημένο και θα ανακουφίζει τους πολίτες και την κοινωνία, που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε απελπισία.
Θα έχει συγκεκριμένα μέτρα, τόσο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα όσο βέβαια και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι είδαν να διαλύονται τα εργασιακά τους δικαιώματα την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ.
Επίσης, θα έχει μέτρα μεγάλης ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, το οποίο δεν στηρίχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είδαμε αυτά τα αποτελέσματα με τις απώλειες ανθρώπινων ζωών» τόνισε η κα.Σβίγκου, η οποία ερωτηθείσα για τον προγραμματικό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.

Το δίλημμα

«Εμείς εκτιμούμε πως όλες οι προοδευτικές δυνάμεις ενόψει των εκλογών θα κληθούν να απαντήσουν στο μεγάλο δίλημμα, προοδευτική κυβέρνηση και μία διαφορετική πορεία για τον τόπο και τους πολίτες ή συνέχιση της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής Μητσοτάκη;
Όσον αφορά τώρα το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, αυτό θα τεθεί στον δημόσιο διάλογο, θα κριθεί από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, όπως θα κριθεί και από τον ελληνικό λαό» είπε η κα.Σβίγκου, η οποία επισήμανε πως «οι συζητήσεις για μία προοδευτική κυβέρνηση, όπως και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, θα αφορούν συνεργασίες στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης