Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολούθησε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ - Τι του είπε ο Ρουμπάτης (ΕΥΠ)

Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολούθησε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ - Τι του είπε ο Ρουμπάτης (ΕΥΠ)

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και σε μια ιδιωτική συνομιλία που είχε με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη - Υποστήριξε ότι κοντά στο γραφείο του τότε υπήρχε βανάκι των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών

Σχετικά Άρθρα
Τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι είχε μιλήσει για παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον Αλέξη Τσίπρα, απέρριψε -από το βήμα της Βουλής- ο Γιάνης Βαρουφάκης, αποκαλύπτοντας και μια ιδιωτική συνομιλία με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.
«Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολούθησε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα βάλετε στο στόμα μου λόγια των τρολ της ΝΔ» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν γραμματέας του ΜέΡΑ 25.
«Ο Ρουμπάτης μου είχε πει ότι η ΕΥΠ δεν παρακολουθεί Έλληνες πολίτες παρά μόνο εάν παρακολουθούν ξένους που είναι στο στόχαστρο της ΕΥΠ», είπε αναφερόμενος ουσιαστικά στην τρόικα.

Όπως υπαινίχθηκε ο Γ. Βαρουφάκης η τρόικα ήταν υπό παρακολούθηση και αναπόφευκτα οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες άκουγαν και τον ίδιο. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι κοντά στο γραφείο του τότε υπήρχε βανάκι των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών το οποίο έκανε της υποκλοπές. Ξεκαθάρισε, δε, ότι η ΕΥΠ έχει υποχρέωση να κάνει αυτή τη δουλειά, αναφερόμενος προφανώς στις παρακολουθήσεις των τροϊκανών.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη αποτέλεσε θύμα παρακολούθησης και από την NSA. «Τα στοιχεία είναι καταγεγραμμένα θα σας δώσω τη δικογραφία των ισπανικών δικαστηρίων όπου η NSA με παρακολουθεί», είπε και προσέθεσε ότι εγκάλεσε τον Γ. Ρουμπάτη για διασπορά ψευδών ειδήσεων σε ό,τι αφορά ζητήματα που είχαν να κάνουν με τις συνεδριάσεις του Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης