Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Πράγα ο Δένδιας - Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τσεχίας, τι βρέθηκε στο επίκεντρο

Στην Πράγα ο Δένδιας - Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τσεχίας, τι βρέθηκε στο επίκεντρο
Τι δήλωσε ο Ν. Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μ. Zeman
Σχετικά Άρθρα

Με τον Πρόεδρο της Τσεχίας, Miloš Zeman, συναντήθηκε στην Πράγα ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, με τον οποίο συζήτησαν μια σειρά θεμάτων με φόντο την κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
"Είχα την τιμή να συναντήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τσεχίας, τον κ. Zeman, να ακούσω τις απόψεις του για την μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, για την τιμή της ενέργειας, για τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά επίσης να τον ενημερώσω και για τα ειδικά προβλήματα της δικής μας περιοχής, της Ανατολικής Μεσογείου, και την τουρκική προκλητικότητα, τις τουρκικές αναθεωρητικές απόψεις που συνιστούν ένα αναθεωρητικό αφήγημα σε ένα βαθμό παρόμοιο με το αναθεωρητικό αφήγημα που εκπορεύεται από τη ρωσική πλευρά", δήλωσε ο κ. Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησης.
Πρόσθεσε ότι "προηγουμένως, είχα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Γερουσίας και την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας της Δημοκρατίας της Τσεχίας" με τους οποίους είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την παρούσα κρίση, και να τους εξηγήσει την ελληνική άποψη για τις πρόσφατες εξελίξεις, αλλά και να τους ενημερώσει για το τι αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Κάνοντας αναφορά στη συμμετοχή του στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, το «Gymnich» που ακολουθεί, ο κ. Δένδιας τόνισε όιτ "η ατζέντα θα έχει να κάνει, αφενός μεν με τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - θα υπάρξει γεύμα αύριο (31/8) με την παρουσία του Ουκρανού Υπουργού Εξωτερικών και των Υπουργών Εξωτερικών της Μολδαβίας και της Γεωργίας".
"Αλλά, εκτός από αυτό, θα συζητήσουμε και ζητήματα που αφορούν την Αφρική, τις σχέσεις με την ΕΕ, και γενικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη καθώς πηγαίνουμε προς τον χειμώνα", κατέληξε ο κ. Δένδιας.
δ2_4.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης