Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Σε εφαρμογή στον Έβρο το «σχέδιο Ακρίτας», παράνομα δεν θα περάσει κανείς - Κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας

Θεοδωρικάκος: Σε εφαρμογή στον Έβρο το «σχέδιο Ακρίτας», παράνομα δεν θα περάσει κανείς - Κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας
"Παράνομα από τον Έβρο δεν πρόκειται να περάσει κανείς", τονίζει χαρακτηριστικά ο Τ. Θεοδωρικάκος

Για κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας στον Έβρο σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, κάνει λόγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος, ξεκαθαρίζοντας πως «στην πρόκληση αυτή δε μένουμε με «σταυρωμένα χέρια». Είναι σε πλήρη εξέλιξη και εφαρμογή το σχέδιο «ΑΚΡΙΤΑΣ», ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο θωράκισης των συνόρων μας, διαρθρωμένο σε 4 άξονες».
Όπως αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, «βιώνουμε ημέρες κορύφωσης της τουρκικής προκλητικότητας. Όλα τα στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων καταδεικνύουν μια ραγδαία αύξηση στις παράνομες μεταναστευτικές ροές που επιχειρούν -χωρίς επιτυχία, όμως- να εισέλθουν στη χώρα. Πως έχουμε, δηλαδή, και πάλι μια απόπειρα εργαλειοποίησης δυστυχισμένων ανθρώπων, των παράνομων μεταναστών, από τη γείτονα χώρα, αντίστοιχη με αυτή του 2020. Και όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται με έναν τρόπο διαρκώς κλιμακούμενο, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας, το οπτικοακουστικό υλικό, οι μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών. Που αντίκειται όχι μόνο στο διεθνές δίκαιο, αλλά και σε κάθε έννοια στοιχειώδους συνεργασίας μεταξύ των αρχών. Με κατάφωρη παραβίαση των δεσμεύσεων της Τουρκίας προς την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και της, μεταξύ τους, Κοινής Δήλωσης».
Ξεκαθαρίζει πως η Κυβέρνηση και ο ίδιος δεν προτίθενται να μείνουν με «σταυρωμένα χέρια» και συμπληρώνει πως είναι σε πλήρη εξέλιξη και εφαρμογή το σχέδιο «ΑΚΡΙΤΑΣ», ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο θωράκισης των συνόρων μας, ως «φραγή σε κάθε ασύμμετρη απειλή», διαρθρωμένο στους εξής 4 άξονες:

  • επέκταση του φράκτη στον Έβρο μέχρι 140km ως «φραγή» σε κάθε ασύμμετρη απειλή,
  • ενδυνάμωση, εκπαίδευση, έμπρακτη στήριξη του προσωπικού μας και 250 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων,
  • αναβάθμιση και επέκταση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού επιτήρησης, με τα πλέον σύγχρονα μέσα,
  • ενημέρωση και συνεργασία με τους στρατηγικούς εταίρους, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, με ισχυρή προβολή της αλήθειας διεθνώς, μέσω ανάληψης αντίστοιχων πρωτοβουλιών,

«Θέλω να είμαι σαφής, για ακόμη μια φορά: Παράνομα από τον Έβρο δεν πρόκειται να περάσει κανείς», τονίζει χαρακτηριστικά.
Εξηγεί δε, πως «το τελευταίο δεν αποτελεί μήνυμα μόνο προστασίας των συνόρων μας. Αλλά, και μήνυμα σεβασμού της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Που υπαγορεύουν οι αξίες του πολιτισμού μας, το διεθνές δίκαιο, αλλά και η ίδια μας η ανθρωπιά. Είναι ένα μήνυμα αποτροπής σε κάθε αδίστακτο σύγχρονο δουλέμπορο, που δε διστάζει να εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, στέλνοντάς τους σε επικίνδυνες διαδρομές, σε στεριά και θάλασσα. Αλλά και ένα μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας απέναντι σε κάθε δύναμη που σήμερα, εργαλειοποιώντας και το μεταναστευτικό, επιχειρεί να προωθήσει κρυφές και αλλότριες επιδιώξεις».

Για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στην υπόθεση υποκλοπών

«Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές του 2019 έχοντας συνυπογράψει με όλους τους Έλληνες μια συμφωνία αλήθειας. Και, γνωρίζετε καλά ότι μια σταθερή και ουσιώδης σχέση εμπιστοσύνης αποδεικνύεται διαρκώς. Σε όλες της τις εκφάνσεις.
Δεν εξαντλείται μόνο στις θετικές εξαγγελίες και στο έργο για οικονομική ανάπτυξη, ενισχύσεις επαγγελματιών, μειώσεις φόρων, μέτρα στήριξης της κοινωνίας και εθνικές επιτυχίες. Επεκτείνεται και στην ανάληψη των αντίστοιχων πρωτοβουλιών για τη διόρθωση των λαθών. Όπως έγινε και τώρα, στην υπόθεση που αναφέρετε: Με αποφάσεις για πρόσωπα, με νομοθετικές πρωτοβουλίες για την περαιτέρω θωράκιση της ΕΥΠ, με υιοθέτηση κάθε αιτήματος της αντιπολίτευσης για συζήτηση στη Βουλή, με πλήρη διαφάνεια για διερεύνηση της υπόθεσης μέχρι τέλους, με παραμερισμό του πολιτικού κόστους. Κοιτώντας και πάλι τους πολίτες στα μάτια. Εκεί ξεχωρίζει η πολιτική συνέπεια από τον καιροσκοπισμό. Στα δύσκολα», υπογραμμίζει ο κ. Θεοδωρικάκος.
«Γι αυτό και σήμερα το πλαίσιο ειλικρίνειας και ευθύνης το οποίο υιοθέτησε και στο οποίο συνεχίζει να λειτουργεί, είναι αυτό που διατηρεί ανθεκτική και στιβαρή τη σχέση εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης με τον λαό», προσθέτει.

Για την όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης από την Αντιπολίτευση

«Σε μια κρίσιμη συγκυρία για όλον τον κόσμο, η αξιωματική Αντιπολίτευση έχει επιλέξει στη σταθερότητα να αντιπαραβάλλει την πόλωση. Στην προσπάθεια θεσμικού διαλόγου, απαντά συνειδητά με οξύτατο καταγγελτικό λόγο. Και σε κάθε απόπειρα εθνικής συνεννόησης, αντιτάσσει τον «ανένδοτο» αγώνα», αναφέρει ο υπουργός.
Κατά τον ίδιο, «είναι σαφές πως μέσω της όξυνσης και της άρνησης βρίσκουν το πρόσφορο πεδίο που αποζητούν και επιδιώκουν με τον τρόπο αυτό να επανακτήσουν την εκλογική τους δύναμη».
« Είναι πλέον ολοφάνερο ότι ο κύριος Τσίπρας έχει επιλέξει να χειριστεί την υπόθεση των παρακολουθήσεων μικροπολιτικά και όχι θεσμικά. Όσο και να το επιδιώκει. όμως, οφείλει να αντιληφθεί ένα πράγμα: Τον ίδιο δεν πρόκειται να τον «παρακολουθήσει» ξανά ο λαός», συμπληρώνει.

Έναρξη λειτουργίας των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων

«Έχει ήδη ξεκινήσει η λειτουργία των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και η υλοποίηση της σύνθετης αποστολής τους. Υπάρχει συνεχής συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, όπως επιβάλλει ο νόμος, το Προεδρικό Διάταγμα, αλλά και η ίδια λογική. Από την περασμένη Παρασκευή οι Ο.Π.Π.Ι. έχουν τεθεί εμπράκτως στη διάθεση των Πρυτάνεων για τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας των Πανεπιστημίων, αλλά και την προστασία εργαζομένων και φοιτητών. Το ζήτημα της ασφάλειας στις τριτοβάθμιες σχολές αποτελεί κτήμα κοινής συνεργασίας όλων: Πρυτανικών αρχών, καθηγητών, φοιτητών, Αστυνομίας. Γι΄ αυτό και οι Ομάδες αυτές θα έχουν ως στόχο την πρόληψη και την αποτροπή, στο πλαίσιο των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα Πανεπιστήμια και πρέπει από κοινού να υλοποιήσουν μαζί τους οι πρυτανικές αρχές», αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος.
«Οι ΟΠΠΙ δημιουργήθηκαν για να υπηρετήσουν το «άσυλο των ιδεών», βάζοντας τέλος στο «άσυλο» των καδρονιών», υπογραμμίζει.

Περί παρέμβασης του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή

«Το περιεχόμενο των λόγων του Κώστα Καραμανλή, εναρμονίζεται απόλυτα με τις πρωτοβουλίες που έχει ήδη λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ιδεολογικό πρόταγμα της μεγάλης, λαϊκής, πατριωτικής μας παράταξης είναι κοινό και διαχρονικό: Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της εγγύησης των ατομικών δικαιωμάτων. Γι αυτό και κανένα λάθος δεν είναι ικανό να αλλοιώσει το ιστορικό αποτύπωμα συνέπειας και προσήλωσής της πάνω σε αυτά τα ζητήματα», υπογραμμίζει.
«Ας μην τρέφει η αξιωματική Αντιπολίτευση αυταπάτες, επομένως, όπως έτρεφε και όταν ήταν Κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή και ενωμένη όσο ποτέ. Κοιτάζει μπροστά, με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Γιατί ισχυρή και ενωμένη Νέα Δημοκρατία σήμερα -μέσα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον διεθνώς- σημαίνει εγγύηση σταθερότητας για την ίδια την Πατρίδα», καταλήγει ο κ. Θεοδωρικάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης