Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Θεσσαλονίκη ο Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα τα καταφέρνει - Επίσκεψη ουσίας στον Δήμο Καλαμαριάς

Στη Θεσσαλονίκη ο Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα τα καταφέρνει - Επίσκεψη ουσίας στον Δήμο Καλαμαριάς
Σήμερα, Τρίτη 6/9 ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, πραγματοποιεί επισκέψεις σε Δήμους της Α’ Θεσσαλονίκης

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα τα καταφέρνει. Κοινωνία, τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτεία έχουμε αποδείξει την τελευταία τριετία ότι μπορούμε να πάμε τη χώρα μπροστά», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.
Ο κ. Σταϊκούρας σήμερα, Τρίτη 6/9, πραγματοποιεί επισκέψεις σε Δήμους της Α’ Θεσσαλονίκης, που εντάσσονται στο νέο κύκλο επισκέψεων υπουργών και στελεχών της ΝΔ στην Δυτική, Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ενόψει της 86ης ΔΕΘ, με στόχο την άμεση επαφή με τους πολίτες και την προβολή του Κυβερνητικού έργου.
Μετά τη συνάντηση που είχε στο δημαρχείο Καλαμαριάς, με τον δήμαρχο Γ. Δαρδαμανελη, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε πως «θα συνεχίσουμε με την ίδια σύνεση, σοβαρότητα, μετριοπάθεια, υπευθυνότητα και διορατικότητα να εργαζόμαστε και για το επόμενο διάστημα».
«Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τον δήμο Καλαμαριάς, τον δήμαρχο, με τον οποίο έχω μία εξαιρετική, αδιάλειπτη σχέση και συνεργασία, έτσι ώστε να ακούσω, να ακούσει η πολιτεία και το υπουργείο Οικονομικών, τις προτεραιότητες του δήμου για το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και τα προβλήματα» , δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος και δεσμεύτηκε πως «ο δίαυλος επικοινωνίας που ούτως ή άλλως προϋπήρχε, θα εξακολουθήσει να υπάρχει και στο μέλλον, έτσι ώστε μέσα από την ορθολογική αξιοποίηση των όποιων περιορισμένων πόρων διαθέτουμε, να βοηθήσουμε την καθημερινότητα και ακόμα περισσότερο εδώ στον δήμο Καλαμαριάς, με στοχευμένες πρωτοβουλίες, με στοχευμένες πολιτικές, πέρα και πάνω όλων αυτών που αναλαμβάνουμε, έτσι ώστε να σταθούμε δίπλα σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε δήμο, ο οποίος έχει περισσότερες δυσκολίες, προκειμένου να έχουμε με τις λιγότερες δυνατές αρνητικές οικονομικές συνέπειες από τη νέα εξωγενή κρίση, την ενεργειακή κρίση και κατ' επέκταση τον πληθωρισμό».
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι συγκυριακή η συγκεκριμένη επίσκεψη στο δήμο Καλαμαριάς, δεν είναι προεκλογική επίσκεψη. Είναι επίσκεψη ουσίας, την οποία σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα πρέπει να επιστρέψω σε σας με ξεκάθαρες απαντήσεις για να κάνετε σχεδιασμούς επ' ωφελεία της κοινωνίας».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γ. Δαρδαμανέλης τόνισε ότι «η βοήθεια που έχουμε και από το υπουργείο Εσωτερικών και από το υπουργείο Οικονομικών είναι σημαντική και είναι ο τρόπος με τον οποίο στάθηκαν όρθιοι οι δήμοι όλη αυτή την περίοδο».
Για τη συνάντησή του με τον ΥΠΟΙΚ, ανέφερε ότι «αναδείξαμε σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην Καλαμαριά. Δεν είναι άλλα από τα γνωστά τοπικά ζητήματα, τη διάνοιξη της οδού Πόντου, ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχει ο δήμος έναντι κάποιων απαλλοτριώσεων και άλλα μικρότερα ζητήματα, τα οποία όμως σε συνεργασία με τον υπουργό, μιας και έχουμε αποδείξει και οι δύο ότι με τη δουλειά μας προχωρούμε, ανανεώσαμε μία συνάντηση, ανανεώσαμε ένα ραντεβού στην Αθήνα, όπου θα υπάρχουν και οι απαραίτητοι υπηρεσιακοί, για να λυθούν τα ζητήματα και να προχωρήσουν όλα αυτά τα αναπτυξιακού χαρακτήρα σχέδια που υπάρχουν στον Δήμο μας, με τη βοήθεια πάντα του υπουργείου».

Επισκέψεις ΝΔ ενόψει ΔΕθ

Η Νέα Δημοκρατία, ενόψει της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που θα ξεκινήσει με την ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιεί έναν νέο κύκλο επισκέψεων στην Δυτική, Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με στόχο την άμεση επαφή με τους πολίτες και την προβολή του Κυβερνητικού έργου.
Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, Τρίτη 6/9 ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, πραγματοποιεί επισκέψεις σε Δήμους της Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ ο Υπουργός Δικαιοσύνης ,Κώστας Τσιάρας και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη επισκέπτονται τους Δήμους Λαγκαδά, Θερμαϊκού και Θέρμης.
Επίσης, στο Νομό Κιλκίς περιοδεύουν σήμερα, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, οι Βουλευτές, Δημήτρης Κούβελας, Ανδρέας Πάτσης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτης.
Στο Νομό Καστοριάς βρίσκονται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, οι βουλευτές Σάββας Αναστασιάδης, Τάσος Μπαρτζώκας και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.
Τον Νομό Φλώρινας επισκέπτονται στις 6 Σεπτεμβρίου η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Παρασκευή Βρυζίδου, ο Γενικός Γραμματέας Δασών, Κωνσταντίνος-Ευάγγελος Αραβώσης και ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας, Αθανάσιος Μπαλέρμπας.

Οι επόμενοι σταθμοί

Στις 7 Σεπτεμβρίου στον Νομό Γρεβενών θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέτα Μακρή, οι βουλευτές Γεώργιος Αμανατίδης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) Ορέστης Καβαλάκης.
Την ίδια μέρα (7 Σεπτεμβρίου) ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Εμμανουήλ Κουτουλάκης θα βρεθούν στον Νομό Καβάλας.
Παράλληλα, η βουλευτής και πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης Ντόρα Μπακογιάννη, και οι βουλευτές Δημήτρης Καιρίδης και Θοδωρής Ρουσόπουλος θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στους Νομούς Ροδόπης (7&8 Σεπτεμβρίου) και Καβάλας 9 Σεπτεμβρίου.
Στις 8 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης θα επισκεφτούν Δήμους της Α’ Θεσσαλονίκης.
Την ίδια ημέρα (8 Σεπτεμβρίου), ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, ο Γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης και η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου θα βρεθούν στον Νομό Δράμας.
Στις 8 Σεπτεμβρίου τον Νομό Ημαθίας θα επισκεφτούν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, οι βουλευτές Ιωάννης Αντωνιάδης, Μακάριος Λαζαρίδης και ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος.
Την ίδια ημέρα (8 Σεπτεμβρίου) επίσκεψη στον Νομό Πέλλας θα πραγματοποιήσουν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης ,Γιώργος Κώτσηρας, οι Βουλευτές Έλενα Ράπτη και Χρήστος Δερμεντζόπουλος και η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη.
Στις 8 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι βουλευτές Χρήστος Κέλλας, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου δυναμικού Δημόσιου τομέα, Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη, θα βρεθούν στον Νομό Πιερίας.
Στον Νομό Κοζάνης στις 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος, οι βουλευτές Στράτος Σιμόπουλος, Ζήσης Τζηκαλάγιας και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών ,Αλεξάνδρα Σδούκου.
Τέλος, την ίδια ημέρα (8 Σεπτεμβρίου) τον νομό Ξάνθης θα επισκεφτεί ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο Βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης και ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης