Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Δυναστεία» έγινε το Μαξίμου με υπόγεια κόντρα Μαρέβας - Ντόρας - Σε πλήρη αποδόμηση τα πουλέν του Μητσοτάκη

«Δυναστεία» έγινε το Μαξίμου με υπόγεια κόντρα Μαρέβας - Ντόρας - Σε πλήρη αποδόμηση τα πουλέν του Μητσοτάκη
Το σίγουρο είναι ότι όλοι στην κλειστή ομάδα του Μαξίμου βρίσκονται σε φάση κριτικής και το Μαξίμου μοιάζει με την σαπουνόπερα Δυναστεία…
Σχετικά Άρθρα

Όλα τα πουλέν του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης καθώς είναι απολύτως υπόλογοι για τις εξωθεσμικές κινήσεις τους.
Αρχίζουμε από τον Στέλιο Πέτσα, που πριν λίγες μέρες βρέθηκε με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης, στο Μαξίμου ήταν πολύ ενοχλημένοι και του ζήτησαν ή να ανασκευάσει την απαράδεκτη δήλωση «ή προσαρμόζεσαι ή πεθαίνεις» αλλιώς η αποπομπή ήταν μονόδρομος.
Έτσι και έκανε μία δήλωση στην κάμερα εξαιρετικά απολογητική.
Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που έχει ενοχλήσει.

Αντιθεσμική η λίστα Πέτσα

Η λίστα για τα ΜΜΕ που είχε καταρτίσει στην πανδημία και τον εμβολιασμό δόθηκε σε ΜΜΕ χωρίς καμία αντικειμενική αιτιολόγηση.
Πήραν κρατικά χρήματα εφημερίδες που έκλεισαν μετά από λίγες μέρες αλλά και ιστοσελίδες με ανύπαρκτη θεματολογία και περιεχόμενο, που είχαν να ενημερώσουν την ροή τους εδώ και χρόνια.
Μία αντιθεσμική πρακτική που είχε σκοπό να κερδίσει την εύνοια των ΜΜΕ απέναντι στη κυβέρνηση τα επόμενα χρόνια.

Ήξερε για τις υποκλοπές ο Γεραπετρίτης αλλά δεν μιλούσε…

Όμως, φαίνεται ότι και ο Γιώργος Γεραπετρίτης έχει προχωρήσει σε αντιθεσμικές πολιτικές ενέργειες.
Όπως φαίνεται από τις διαρροές της εξεταστικής ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων «έδωσε» τον υπουργό Επικρατείας και αποκάλυψε ότι τον είχε ενημερώσει για θέματα υποκλοπών και μάλιστα, παραδέχτηκε ότι τον είχε συνταντήσει πολλές φορές.
Ερώτηση 1η: Τι δουλειά έχει ο υπουργός Επικρατείας να βγαίνει με τον διοικητή της ΕΥΠ όταν ο προϊστάμενος του είναι ο Πρωθυπουργός;
Ερώτηση 2η: Για ποιες υποθέσεις είχε ενημερωθεί και αν είχε ενημερωθεί για την υπόθεση Ανδρουλάκη, διότι εκείνος βγήκε και είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα, παρόλο που του ανατέθηκε να ενημερώσει τον Ν. Ανδρουλάκη.
Από όλα αυτά συνάγουμε εύκολα ότι ο Γ. Γεραπετρίτης γνώρισε και για τις υποκλοπές και για το λόγο παρακολούθησης του κινητού Ανδρουλάκη.
Η αντιπολίτευση, πλέον, ζητάει την παραίτησή του και είναι επίκαιρος ο χρησμός του πριν μερικές μέρες που έλεγε ότι δεν ξέρει αν θα είναι υπουργός αλλά το θεσμικό πλαίσιο της ΕΥΠ χρειάζεται αναμόρφωση.
Μήπως οι εξελίξεις θα πυροδοτήσουν παραιτήσεις;

Ο ρόλος Γρηγόρη Δημητριάδη

Όσο για τον Γρηγόρη Δημητριάδη, που αποπέμφθηκε από το Μαξίμου, τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά. Ήταν ο πιο στενός σύμβουλος Μητσοτάκη που ήξερε τα πάντα και εξ αυτού είναι ανήκουστο να μην γνωρίζει για τις υποκλοπές.
Επίσης, όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο φόβος και ο τρόμος των υπουργών.
Όριζε όλα τα νομοσχέδια και τα έργα στα υπουργεία.
Ωστόσο η έξοδός του από το Μέγαρο Μαξίμου έχει φέρει μία ανισορροπία.

Αντικρουόμενα συμφέροντα στο Μαξίμου από Μαρέβα - Ντόρα

Όπως μάθαμε, εξαιρετικά εκνευρισμένη είναι η Μαρέβα Μητσοτάκη για την αναστάτωση που έφερε στην κυβέρνηση η αντιθεσμική πορεία του Γρηγόρη Δημητριάδη και θέλει να επιφέρει μία τάξη στο μέγαρο και να προστατέψει το προφίλ του Πρωθυπουργού.
Ωστόσο, πόδι σε αυτή την άναρχη κατάσταση θέλει να βάλει και η Ντόρα Μπακογιάννη, που θέλει να βοηθήσει τον αδερφό της πολιτικά αλλά δεν την βλέπει με καλό μάτι η κ. Μητσοτάκη- Γραμπόφσκι.
Όπως μάθαμε, η κ. Μπακογιάννη προσπάθησε να αλλάξει τις ισορροπίες σε κομβικό υπουργείο όπου ο υπουργός ήταν «αυτοκόλλητος» με τον Γρηγόρη Δημητριάδη.
Η κ. Γραμπόφσκι έχει με το μέρος της και εμπιστεύεται πολύ, πλέον, τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο.
Όλα αυτά έχουν συνέπεια να έχει χαλάσει το κλίμα συνεργασίας στο Μαξίμου με ανυπολόγιστες συνέπειες αργότερα.
Το σίγουρο είναι ότι όλοι στην κλειστή ομάδα του Μαξίμου βρίσκονται σε φάση κριτικής και το Μαξίμου μοιάζει με την σαπουνόπερα Δυναστεία…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο