Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Εφικτή η αυτοδυναμία της ΝΔ - Σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα για να απαλύνουμε όσο γίνεται τους δανειολήπτες

Πέτσας: Εφικτή η αυτοδυναμία της ΝΔ - Σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα για να απαλύνουμε όσο γίνεται τους δανειολήπτες
"Όπως δείχνουν οι μετρήσεις, είναι εφικτός ο πήχης της αυτοδυναμίας, με την δεύτερη εκλογή", ανέφερε ο Στ. Πέτσας
Σχετικά Άρθρα

«Οι εκλογές θα γίνουν όποτε το αποφασίσει ο Πρωθυπουργός, θα γίνουν την άνοιξη όπως είπε, για να μπορέσουν να γίνουν οι δύο εκλογές», επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας, ο οποίος σημείωσε πως είναι εφικτή η αυτοδυναμία της ΝΔ.
«Η αυτοδυναμία είναι κοντά σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις» και «όπως δείχνουν οι μετρήσεις, είναι εφικτός ο πήχης της αυτοδυναμίας, με την δεύτερη εκλογή», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Πέτσας.
Σχετικά με τις αναφορές του πρωθυπουργού στο Λονδίνο για τις εκλογές και αυτοδυναμία της ΝΔ στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε σε ένα κοινό για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, κάτι που σχετίζεται άμεσα με την πολιτική κατάσταση.
Σημείωσε δε, πως στην Ελλάδα «ο κόσμος έχει ξεκάθαρη άποψη για το τι έγινε τα προηγούμενα 3,5 χρόνια στα μεγάλα ζητήματα που είχαμε, τις κρίσεις και πως τις αντιμετωπίσαμε, αλλά και ότι υλοποιήσαμε τις δεσμεύσεις μας για μείωση φόρων».

Για μετεκλογικές συνεργασίες

Αναφορικά με τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Πέτσας, αφού ανέφερε εκ νέου την εκτίμηση του ότι η ΝΔ θα βγει αυτοδύναμη από τις δεύτερες κάλπες που θα στηθούν, επανέλαβε την ρήση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «αυτοδύναμη ΝΔ δεν σημαίνει και μονοκομματική Κυβέρνηση» μκαι αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
«Η στρατηγική που ακολουθεί ο κ. Ανδρουλάκης, τον οδήγησε σε βύθιση σε σχέση με αυτά που θα μπορούσε να πάρει, εάν δεν είχε ακολουθήσει την διμέτωπη πολιτική επίθεση. Η στρατηγική εγκλωβισμού σε μονοθεματική ατζέντα υποκλοπές), έφερε τον χώρο αυτόν μακριά από τα προβλήματα της κοινωνίας, τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθούσε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα, όπως η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση», επισήμανε ο κ. Πέτσας.
Υπογράμμισε δε, πως «αυτή η κυβέρνηση πήρε πρωτοβουλίες ενίσχυσης των θεσμικών αντίβαρων, απέπεμψε στενούς συνεργάτες που βρίσκονταν κοντά στον Πρωθυπουργό και απαγόρευσε την διάθεση αυτών των παράνομων λογισμικών, ενώ η προηγούμενη Κυβέρνηση απλώς αυστηροποίησε τις ποινές για την διάθεση τους». Πρόσθεσε πως θα υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για το απόρρητο των επικοινωνικών σε σχέση με το αρχικό κείμενο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Μέτρα στήριξης και δανειολήπτες

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξη της κοινωνίας και των επιχειρήσεων , σημειώνοντας ωστόσο πως ««το βασικό για μένα είναι η ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ, στα είδη που προμηθεύονται οι πολίτες, όπου η μείωση των τιμών θα καθυστερήσει παραπάνω, λόγω του μεταφορικού κόστους. Όμως, για να ενισχυθούν οι ευάλωτοι πολίτες, εκτός από το «καλάθι του νοικοκυριού» υπάρχουν και άλλα, στοχευμένα μέτρα, όπως οι αυξήσεις στις συντάξεις και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στους συνταξιούχους και στον δημόσιο τομέα».
Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση είναι «σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα για να απαλύνουμε όσο γίνεται τους δανειολήπτες» από την αυξημένη πίεση που δέχονται λόγω και της ανόδου των επιτοκίων.
Τέλος, για το πετρέλαιο θέρμανσης σχολίασε πως «είναι σε ένα επίπεδο που αν το λέγαμε τον Οκτώβριο θα μας έλεγαν τρελούς. Υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης