Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης για απόφαση του ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος για τον ΕΦΚΑ, θα θεραπευτεί η κανονιστική πράξη

Γεωργιάδης για απόφαση του ΣτΕ: Συνταγματικός ο νόμος για τον ΕΦΚΑ, θα θεραπευτεί η κανονιστική πράξη
Το ΣτΕ έκρινε παράνομες τις προκηρύξεις σχετικά με την τοποθέτηση ιδιωτών προϊσταμένων στις γενικές διευθύνσεις του e-ΕΦΚΑ
Σχετικά Άρθρα
Διευκρινίσεις για την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει παράνομες τις προκηρύξεις του e-ΕΦΚΑ για προσλήψεις ιδιωτών προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων και προϊσταμένων περιφερειακών υπηρεσιών, έδωσε σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Ως προς την απόφαση του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ, την οποία και θα μελετήσουμε εξονυχιστικά, μόλις την λάβουμε ολόκληρη, φαίνεται ότι ο νόμος που επιτρέπει επιλογή γενικών διευθυντών από ιδιωτικό τομέα κρίθηκε συνταγματικός» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σημειώνοντας ότι ακυρώθηκε η κανονιστική πράξη που όριζε τις διευθύνσεις στις οποίες μπορεί να επιλεγεί διευθυντής από τον ιδιωτικό τομέα, λόγω έλλειψης ειδικής αιτιολογίας.
«Θα πρέπει, δηλαδή, να οριστεί στην κανονιστική, γιατί μία γενική διεύθυνση έχει ανάγκη από εξωτερικό γενικό διευθυντή και μία άλλη όχι. 'Αρα, η μεταρρύθμιση του ΕΦΚΑ συνεχίζεται κανονικά και ισχύει. Η απόφαση του ΣτΕ ως προς το ειδικό αυτό ζήτημα θα γίνει σεβαστή και το πρόβλημα θα θεραπευτεί» διευκρινίζει ο κ. Γεωργιάδης.
Όπως επισημαίνει, στόχος είναι οι συντάξεις να απονέμονται εντός 60 ημερών - όπως ήδη συμβαίνει - «και να μην επιστρέψουμε στις καθυστερήσεις του παρελθόντος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης