Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Να ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητες τοπικής αυτοδιοίκησης – κεντρικού κράτους

Ανδρουλάκης: Να ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητες τοπικής αυτοδιοίκησης – κεντρικού κράτους
Είναι χρέος να προστατευτεί η ποιότητα ζωής του ελληνικού λαού υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Σχετικά Άρθρα
Να ξεκαθαρίσουν οι αρμοδιότητες μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικού κράτους ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα οι πυρκαγιές που πλήττουν κάθε χρόνο την χώρα.
«Με οδυνηρό τρόπο διαπιστώνουμε ότι για μια ακόμη χρονιά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.
Στρέμματα δασών, περιουσίες, σπίτια καίγονται σε όλη την Ελλάδα, αλλά ακόμη και μερικά χιλιόμετρα από το κέντρο των Αθηνών» είπε ο κ.Ανδρουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε περιοχές του δήμου Σαρωνικού που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
«Αντί η κυβέρνηση να χύνει κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, έχει χρέος να πάρει συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, με ενίσχυση των μηχανισμών πρόληψης -και ιδιαίτερα τον καθαρισμό των δασών-, με οργανογράμματα τα οποία ξεκαθαρίζουν τις αρμοδιότητες μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικού κράτους και, βέβαια, σχέδια πολιτικής προστασίας βάσει βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών.
Είναι χρέος να προστατευτεί η ποιότητα ζωής του ελληνικού λαού.
Θέλω, από την πλευρά μου, να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες και τους εθελοντές για τον αγώνα που δίνουν τις τελευταίες ώρες σε όλη την Ελλάδα.
Αλλά και τους συναδέλφους τους πυροσβέστες από ευρωπαϊκά κράτη, που μέσω του μηχανισμού ευρωπαϊκής προστασίας, ήρθαν να συνδράμουν», υπογράμμισε ο κ.Ανδρουλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης