Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη διάταξη που ανεβάζει το όριο συνταξιοδότησης στα 74 έτη

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη διάταξη που ανεβάζει το όριο συνταξιοδότησης στα 74 έτη
Το ΚΚΕ κατακεραυνώνει τη διάταξη της κυβέρνησης σχετικά με την έμμεση κατάργηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης
«Η κυβέρνηση, με μια απαράδεκτη διάταξη και μέσα στο κατακαλόκαιρο, επιδιώκει εμμέσως να καταργήσει το γενικό όριο συνταξιοδότησης όσων είναι στα 67 έτη και δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και να το ανεβάσει στα 74 έτη μέσα από τη συμμετοχή τους σε διάφορα προγράμματα ανέργων», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τη διάταξη της κυβέρνησης σχετικά με την έμμεση κατάργηση του γενικού ορίου συνταξιοδότησης».

Επίθεση στα δικαιώματα

«Είναι φανερό ότι είναι σε εξέλιξη άλλη μια νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.
Η ένταση της εκμετάλλευσης περνά μέσα από μια ζωή λάστιχο, από την διαρκή ομηρία των διαφόρων προγραμμάτων ολιγόμηνων συμβάσεων μέχρι την μεγάλη ευελιξία στην εργασία, με χαμηλούς μισθούς και χωρίς δικαιώματα έτσι ώστε να οδηγούνται οι εργαζόμενοι να παραμένουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα για να εξασφαλίσουν μια ελάχιστη σύνταξη», επισημαίνει το ΚΚΕ και καταλήγει στο σχόλιό του τονίζοντας: «Η κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως την απαράδεκτη διάταξη.

Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει αξιοπρεπή σύνταξη σε όλους τους ανασφάλιστους εργαζόμενους και όχι αυτό το αίσχος των 360Euro.
Οι εργαζόμενοι να δυναμώσουν τον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για κοινωνική ασφάλιση και συντάξεις που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους, με μείωση των ορίων ηλικίας, όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της παραγωγής, της τεχνολογίας και της επιστήμης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης