Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η κλιματική κρίση είναι εδώ – Μας επηρεάζει όλους – Δύσκολες μέρες

Μητσοτάκης: Η κλιματική κρίση είναι εδώ – Μας επηρεάζει όλους – Δύσκολες μέρες
Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας επηρεάζει όλους υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Οι μέρες κυρία Πρόεδρε είναι δύσκολες και πολύ στενάχωρες καθώς θρηνούμε τέσσερις συμπολίτες μας, τους δύο χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι έπεσαν την ώρα του καθήκοντος στον πόλεμο κατά της πυρκαγιάς και δυο συμπολίτες μας οι οποίοι δυστυχώς δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν από την πύρινη λαίλαπα.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, το βλέπουμε και σε όλη τη Μεσόγειο ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας επηρεάζει όλους πιο έντονα ίσως και από ό,τι οι επιστήμονες μας είχαν προειδοποιήσει», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην κα.Σακελλαροπούλου.

Αναπροσαρμογή σχεδίων

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό της για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
Έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση.
Και στη διάρκεια των πρόσφατων πυρκαγιών.
Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει το κράτος ότι ήταν απών.
Υπήρχαν πυροσβέστες και εναέρια μέσα.
Αλλά είναι βέβαιο ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και να μάθουμε από τους καλύτερους και διαρκώς να βελτιωνόμαστε και να μην αρκεστούμε στην πρόοδο που έχουμε πετύχει».

Έμφαση στην πρόληψη

«Αυτή είναι η υποχρέωση που έχουμε αναλάβει από τον ελληνικό λαό
Έχουμε πια και αυτοτελές υπουργείο αλλά και σημαντικούς χρηματοδοτικούς πόρους, οι οποίοι μπορούν να κατευθυνθούν σε αυτή την προσπάθεια.
Δεν αναφέρομαι μόνο στην ενίσχυση των μέσων κατάσβεσης που έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες αλλά πρέπει να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στις προληπτικές δράσεις, στο τι κάνουμε ουσιαστικά τον χειμώνα με τα δάση μας», είπε ο κ.Μητσοτάκης , επισημαίνοντας ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα εκτός αντιπυρικής περιόδου.

Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός ανάφερε ότι «οι φωτιές μπαίνουν κατά κανόνα από ανθρώπινο χέρι» διευκρινίζοντας ότι «αν πρόκειται για αμέλεια είναι ασυγχώρητη« και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες της κοινής λογικής.
Υπογράμμισε ωστόσο ότι αν πρόκειται για δόλο πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος απέναντι σ' αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και φυσικά καταστρέφοντας τον πολύτιμο δασικό μας πλούτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης