Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: H κλιματική κρίση είναι εδώ, όχι όμως η πρόληψη και ο συντονισμός - Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της

ΠΑΣΟΚ: H κλιματική κρίση είναι εδώ, όχι όμως η πρόληψη και ο συντονισμός - Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της
"Κατά την προσφιλή της τακτική, η κυβέρνηση όταν νιώθει στριμωγμένη από τα γεγονότα και τις παραλείψεις της καταφεύγει στους ειδικούς επιστήμονες εγνωσμένου κύρους", σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ
Σχετικά Άρθρα
«Σαφώς και η κλιματική κρίση είναι εδώ, δεν είναι εδώ όμως η πρόληψη και ο συντονισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών με ευθύνη της κυβέρνησης η οποία είχε τα ηνία της χώρας τα τεσσερα προηγούμενα χρόνια και την τραγική εμπειρία των πυρκαγιών στην Εύβοια, από την οποία φαίνεται ότι δεν διδάχτηκε τίποτα. Καμία κουβέντα για τις ευθύνες που βαραίνουν τον κρατικό μηχανισμό παρά μόνο προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της κατάστασης», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του Υπεύθυνου του ΚΤΕ Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ανδρεα Πουλά και του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση , «με τη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Κατά την προσφιλή της τακτική, η κυβέρνηση όταν νιώθει στριμωγμένη από τα γεγονότα και τις παραλείψεις της καταφεύγει στους ειδικούς επιστήμονες εγνωσμένου κύρους. Όπως και στην πανδημία, έτσι και τώρα στην πολιτική προστασία οι ευθύνες αποδίδονται στους αστάθμητους παράγοντες και στη συγκεκριμένη περίπτωση στην κλιματικής κρίση και στον «στρατηγό άνεμο»».
«Καμία κουβέντα για τις ευθύνες που βαραίνουν τον κρατικό μηχανισμό παρά μόνο προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της κατάστασης. Μία πρακτική που δυστυχώς πληρώνουν οι πολίτες της χώρας με μεγάλο κόστος ανθρώπινο, κοινωνικό, ψυχολογικό και οικονομικό», τονίζει το ΠΑΣΟΚ και καταλήγει αναφέροντας πως «αναμένουμε από την κυβέρνηση επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης