Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον Έβρο ο Αυγενάκης: Ούτε μέρα αναξιοποίητη - Βοηθάμε άμεσα τις πληγείσες περιοχές και τους αγρότες

Στον Έβρο ο Αυγενάκης: Ούτε μέρα αναξιοποίητη - Βοηθάμε άμεσα τις πληγείσες περιοχές και τους αγρότες
"Με γνώμονα την ταχεία αξιολόγηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και τη λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν τις περιοχές και θα επιτρέψουν την αναγέννησή τους, δεσμευόμαστε να κινηθούμε άμεσα και ευέλικτα", σημείωσε ο Λ. Αυγενάκης
Σχετικά Άρθρα
Στον Έβρο βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο.
Επικεφαλής είναι ο υπουργός Επικράτειας, Μάκης Βορίδης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.
Το υπουργικό κλιμάκιο συνοδεύουν επίσης ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Κελέτση.
Μαζί τους είναι και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως και ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής.
Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκηση, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι δήμαρχοι του Νομού Έβρου, ο δήμαρχος Σαπών Κ.Χαριτόπουλος, ο δήμαρχος Νέστου του Νομού Ξάνθης, Σ. Μιχαηλίδης και ο περιφερειάρχης, Χρ. Μέτιος, ενώ έγιναν διαδοχικές συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο Νομό, με επιμελητηριακούς φορείς για θέματα αποζημιώσεων των επιχειρήσεων, αλλά και με τον δήμαρχο Σαμοθράκης Ν. Γαλατούμο.
Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές της Μάκρης, Δικέλλων και Μεσημβρίας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέματα πρωτογενούς τομέα και αποζημιώσεων.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχαν συνάντηση στο επιχειρησιακό κέντρο στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης με στελέχη της ΓΑΔ-ΑΜΘ και της ΕΛ.ΑΣ.
Ακόμη, ο κ. Οικονόμου μετέβη στη Ροδόπη, όπουεπισκέφτηκε τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, μεταξύ των οποίων των Σαπών και του Ιάσμου.
Τέλος, ο κ. Βορίδης μετέβη στη Δαδιά, ενώ ο κ. Λιβάνιος επισκέφτηκε τον οικισμό της Παλαγίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Αυγενάκης: Δεσμευόμαστε να κινηθούμε άμεσα και ευέλικτα

"Ούτε μια μέσα αναξιοποίητη, βοηθάμε άμεσα τις πληγείσες περιιοχές και τους αγρότες", έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter o κ. Αυγενάκης, ο οποίος βρίσκεται στον Έβρο.
Σημειώνει πως "βρεθήκαμε άμεσα σε μονάδες παραγωγής και μεταποίησης περιοχών που επλήγησαν από τα πύρινα μέτωπα, "στη σταβλική εγκατάσταση του Δαστερίδη Ιορδάνη, που με τόσο κόπο δημιούργησε και συντηρεί, στον αμπελώνα Χατζησάββα που καινοτομεί επενδύοντας και στον τουρισμό, στην ελαιοπαραγωγή μονάδα KONOS, όπου η συγκομιδή των καρπών γίνεται από τον ιδιόκτητο ελαιώνα και στο χωριό της Πλάκας, συνομιλήσαμε με αγρότες, νέους στην πλειοψηφία τους, που αγαπούν τον τόπο, θέλουν να ξεπεράσουν αυτή τη δοκιμασία και να επιστρέψουν στην κανονικότητα".
"Με γνώμονα την ταχεία αξιολόγηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και τη λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν τις περιοχές και θα επιτρέψουν την αναγέννησή τους, δεσμευόμαστε να κινηθούμε άμεσα και ευέλικτα", κατέληξε.
avgenakis.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης