Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θρίαμβος Κασσελάκη: Εξελέγη νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με καθαρή νίκη και ποσοστό 56,04% - Στο 43,96% η Αχτσιόγλου

Θρίαμβος Κασσελάκη: Εξελέγη νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με καθαρή νίκη και ποσοστό 56,04%  -  Στο 43,96% η Αχτσιόγλου
Νίκη Κασσελάκη δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα - Εκτίμηση για τελική επικράτηση
Σχετικά Άρθρα
(συνεχές upd) Μια νέα εποχή... προς το άγνωστο και μια νέα πορεία γεμάτη προκλήσεις αρχίζει από σήμερα Δευτέρα 25/9 στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την καθαρή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές του κόμματος για την ανάδειξη του νέου προέδρου.
Στο 97,39%
της ενσωμάτωσης, στα 522 από τα 536 εκλογικά τμήματα, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 70.810 ψήφους και ποσοστό 56,04% έναντι 55.546 ψήφων και ποσοστού 43,96% που έλαβε η Έφη Αχτσιόγλου.
Τα τελικά αποτελέσματα
αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας από τον πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννη Δρόσο.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του  κ.Κασσελάκη, με διάφορα άνω των 10 μονάδων, την οποία δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν οι ψηφοφόροι που δεν ψήφισαν στις πρώτες εκλογές αλλά προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία της 24ης Σεπτεμβρίου 2023. 
Στον πρώτο γύρο των εκλογών (17/9) ο κ. Κασσελάκης είχε λάβει 44,9% έναντι 36,18% της πρώην υπουργού.
Πρόκειται δηλαδή για διεύρυνση της διαφοράς με την οποία είχε επικρατήσει στον πρώτο γύρο. 

Η συμμετοχή

Στις κάλπες του β' γύρου προσήλθαν 133.261 μέλη του κόμματος.
Στον Α' γύρο είχαν ψηφίσει 148.821 άτομα.
Υπενθυμίζεται ότι στον δεύτερο γύρο προβλέφθηκαν περισσότερα tablet για τα εκλογικά τμήματα που είχαν σχηματιστεί ουρές, ενώ δεν χρειάσηκε να συμπληρωθούν οι σχετικές φόρμες με τα στοιχεία των μελών.
Συνεπώς η διαδικασία κινήθηκε γρηγορότερα, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Συγχαρητήρια Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη

Η Έφη Αχτσιόγλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη.
Μετά το συγχαρητήριο τηλεφώνημά της στον Στέφανο Κασσελάκη η Έφη Αχτσιόγλου μετέβη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου για δηλώσεις.
Τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Στέφανο Κασσελάκη όσο και με την Έφη Αχτσιόγλου είχε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρώην πρόεδρος συνεχάρη και τους δύο για τον προεκλογικό αγώνα που έδωσαν. 
Με την κ. Αχτσιόγλου και τον κ. Κασσελάκη επικοινώνησε και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος.

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα κερδίσει από εδώ και πέρα - Είμαι η φωνή της κοινωνίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα κερδίσει από εδώ και πέρα τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις από την Κουμουνδούρου ο νέος πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το νικηφόρο αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών.
«Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, σήμερα το φως κέρδισε και η ελπίδα συλλογικά, γίνεται το μέλλον» είπε ξεκινώντας τις δηλώσεις του.
«Η σκέψη μου είναι με τους πληγέντες στη Θεσσαλία που έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες και έχουν μπροστά μια άλλη δυσκολία».
«Ευχαριστώ τα 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν και έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και θα κερδίσει από εδώ και πέρα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.
«Ο τόπος χρειάζεται φως» τόνισε ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης και ευχαρίστησε τον Νίκο Παππά.
«Επικοινώνησα με την Έφη Αχτσιόγλου που με συνεχάρη.
Και εγώ από την πλευρά μου της έδωσα συγχαρητήρια για τον αγώνα της» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.
«Είμαστε εδώ χάρη στην ελληνική κοινωνία. Δεν είμαι φαινόμενο, σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.«Είμαι η φωνή της κοινωνίας και δεν θα σας προδώσω ποτέ» υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος έστειλε μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό του κόμματος και την Έφη Αχτσιόγλου, λέγοντας πως προσβλέπει στη συνεργασία της.
«Ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος» είπε χαρακτηριστικά.
kasselakis_koymoynd.JPG
Αχτσιόγλου: Δυναμικά παρών ο ΣΥΡΙΖΑ – Αρχίζει μεγάλος αγώνας, δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ

Δυναμικά παρών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει τις μεγάλες κοινωνικές μάχες, τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της, μετά τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη.
Τηλεφώνησα και συνεχάρη τον Στέφανο Κασσελάκη. Εύχομαι να έχει δύναμη στα νέα του καθήκοντα, δήλωσε.
Η κ. Αχτσιόγλου χαρακτήρισε κορυφαία δημοκρατική διαδικασία τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας πως η μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων κατέδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Από αύριο αρχίζει μεγάλος αγώνας θα ασκήσουμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ, τόνισε η πρώην υπουργός.
Η κ. Αχτσιόγλου ευχαρίστησε προσωπικά τους συνεργάτες της, Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο.
Αναλυτικά, η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «ολοκληρώθηκε σήμερα μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» και πως «η μεγάλη συμμετοχή και τις δυο Κυριακές στην κάλπη έδειξε ότι η κοινωνία κοιτάζει προς τα εμάς». Ευχαρίστησε καθέναν και καθεμία που προσήλθε στην κάλπη, σημειώνοντας ότι «έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών για να δώσει τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές μάζες που έρχονται». Ανέφερε ότι πριν από λίγο τηλεφώνησε στον Στέφανο Κασσελάκη και τον συνεχάρη για την επιτυχία του, «του εύχομαι να έχει δύναμη στα νέα του καθήκοντα».
«Από αύριο ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας, να ασκήσουμε μαχητική και δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους που μπορούν και αξίζουν να ζήσουν καλύτερα», τόνισε.
Η κ. Αχτσιόγλου ευχαρίστησε τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, αναφέροντας: «ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου και θα την υπηρετήσω με αφοσίωση». Ευχαρίστησε προσωπικά τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο, λέγοντας πως «η διαρκής παρουσία τους δίπλα μου ήταν για μένα μια ένδειξη ότι αυτή η μάχη είχε αξία». Επιπλέον ευχαρίστησε τους συνεργάτες της- «η καλύτερη ομάδα που θα μπορούσε να έχει κανείς στο πλευρό του». «Θέλω να ευχαριστήσω και το μικρούλη μου γιο που, παρότι δεν καταλαβαίνει τίποτα απ' όλα αυτά, έδειξε τεράστια υπομονή απέναντι στη μητέρα του και να του υποσχεθώ ότι από αύριο τα πράγματα θα είναι λίγο καλύτερα για μας», είπε η κ. Αχτσιόγολου ολοκληρώνοντας τη δήλωση της.

efi.JPG
Η πρώτη ανάρτηση Πολάκη με αιχμές: Χωρούν όλοι που θέλουν, μπορούν και αντέχουν

Λίγο πριν ανακοινωθεί η νίκη του Στέφανου Κασσελάκη και η ανάδειξη του ως νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης έκανε ανάρτηση στο Facebook γράφοντας ότι «η νίκη θα είναι μεγάλη. Πάμε με όραμα, πρόγραμμα και αποφασιστικότητα»
«Πάμε με όραμα, πρόγραμμα και αποφασιστικότητα να χτίσουμε το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία για να κυβερνήσει και να αλλάξει τη χώρα. Χωρούν όλοι που θέλουν, μπορούν και αντέχουν!
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους σας από τα Σφακιά» καταλήγει ο Παύλος Πολάκης στην ανάρτησή του.

Μήνυμα ενότητας από Τσακαλώτο

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου έστειλε μήνυμα ενότητας για την Αριστερά.   
«Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα.
Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά», αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε ανάρτηση του στο Facebook.

Νωρίτερα το Bankingnews.gr έγραφε: Τα πρώτα αποτελέσματα από την εκλογική αναμέτρησης του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου στον β' γύρο των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήρθαν από τους Φούρνους Ικαρίας.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή καταγράφηκαν 35 ψήφοι υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη και 14 υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου.
Σημειώνεται, ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 17/9 είχαν καταμετρηθεί 24 ψήφοι υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη και 31 υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου.

Μπροστά ο Κασσελάκης

Τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα που έγιναν γνωστά από την εκλογική αναμέτρηση στον β' γύρο των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν πρωτιά για τον Στέφανο Κασσελάκη.
Συγκεκριμένα, στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας, ο νεαρός υποψήφιος πρόεδρος έλαβε 80 ψήφους έναντι 34 της Έφης Αχτσιόγλου.
Στην Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας, ο Στέφανος Κασσελάκης λαμβάνει 105 ψήφους, ενάντι 29 της Έφης Αχτσιόγλου.
Στην Ορεστιάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε 117 ψήφους έναντι 60 της Έφης Αχτσιόγλου.
Επίσης, στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 129 ψήφους έναντι 40 της Έφης Αχτσιόγλου.
Καθαρή νίκη του Κασσελάκη στο Διδυμότειχο καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, έλαβε 65 ψήφους και η Αχτσιόγλου 20.
Στον Α΄ γύρο η Εφη Αχτσιόγλου έλαβε 30 ψήφους και ο Στέφανος Κασσελάκης 49.
Στο Τυχερό  Έβρου ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 39 ψήφους και η Έφη Αχτσιόγλου 14.

kasselakis_kalpi.jpg
Επιθετικό μήνυμα Κασσελάκη

Για εκατοντάδες καταγγελίες και παρατυπίες σχετικά με τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο νωρίτερα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.
«Παρακαλώ πολύ τα νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή να μη δέχονται τη δικαιολογία ‘’δεν σας βρίσκουμε’’, αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα.
Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα.
Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Υπερβολές Κασσελάκη

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής (24/9/2023) οι ψηφοφόροι δεν ξεπέρασαν τους 135.000, κάτω δηλαδή από τον αριθμό που ψήφισε στις πρώτες κάλπες.
Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν ως «υπερβολές αυτά που διαδίδει ο Στέφανος Κασσελάκης», δηλαδή τις καταγγελίες που έκανε νωρίτερα για την εκλογική διαδικασία και τις παρατυπίες με τους νέους ψηφοφόρους.
Όπως τονίζουν υπήρχαν 500 περιπτώσεις ανθρώπων που πήγαν να ψηφίσουν χωρίς να είναι μέλη.

axtsioglou_b_1.JPG

Τσίπρας: Αισθάνομαι περήφανος για την παρακαταθήκη

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σε εκλογικό κέντρο της Καισαριανής
. «Σήμερα το λόγο έχουν τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή προσέρχονται μαζικά στις κάλπες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Από αύριο θα έχουμε ένα νέο ή μία νέα Πρόεδρο, όποια ή όποιον αποφασίσουν οι χιλιάδες Έλληνες» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:
«Είναι λοιπόν με μία έννοια μία σημαντική στιγμή για το κόμμα μας και δεν μπορώ να σας κρύψω ότι αισθάνομαι περήφανος για την παρακαταθήκη που αύριο θα παραλάβει η νέα ηγεσία, μία βαριά παρακαταθήκη.
Αλλά και ευτυχής γιατί η μαζική ανταπόκριση των μελών μας, το ενδιαφέρον της κοινωνίας είναι πολύ σημαντικό εφόδιο για όλους μας, για την επόμενη μέρα γιατί οι αληθινοί, οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι αγώνας στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί ενωμένοι για να στηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την κοινωνία και να φέρουμε σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία και την προοδευτική παράταξη σε τροχιά διακυβέρνησης».

tsipras_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης