Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ): Φαίνεται ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι το «βλέποντας και κάνοντας»

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ): Φαίνεται ότι  η πολιτική της κυβέρνησης είναι το «βλέποντας και κάνοντας»
"Δεν έχουν γίνει προσλήψεις στο ΕΚΑΒ, δεν έχουν γίνει προσλήψεις στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα στα περιφερειακά και επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι", παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη, ανέφερε ο Μ. Κατρίνης
«Κατά την διάρκεια των 100 ημερών διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που μεσολάβησαν από τις εκλογές μέχρι σήμερα, έχουμε μόνο επικοινωνιακή διαχείριση και εικόνα», σύμφωνα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη.
Ο κ. Κατρίνης μιλώντας στο OPEN ανέφερε ότι «για λόγους εικόνας καρατομήθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου Αγίας Όλγας, όπως υποστηρίζουν τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη».
«Να θυμίσουμε στον Πρωθυπουργό τις προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις του για το τι θα κάνει στον πολύπαθο χώρο της υγείας, καθώς δεν έχουν γίνει προσλήψεις στο ΕΚΑΒ, δεν έχουν γίνει προσλήψεις στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα στα περιφερειακά και επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει κάτι.
Θα πρέπει να δούμε και να κρίνουμε όλες αυτές τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη. Έχουν αρχίσει να υλοποιούνται ή όλα δικαιολογούνται λόγω των φυσικών καταστροφών;» πρόσθεσε.

Μηδενικές παροχές το 2024

«Η κυβέρνηση προς τους ευάλωτους και τους μικρομεσαίους δεν έχει να πει απολύτως τίποτα, γιατί όπως φαίνεται η πολιτική της είναι τελικά το «βλέποντας και κάνοντας» , υπογράμμισε ο κ. Κατρίνης.
Υπενθύμισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε μέτρα στήριξης, υπό την προϋπόθεση να παταχθεί η φοροδιαφυγή.
Όμως, σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, «στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή, διαπιστώνουμε ότι ο στόχος της κυβέρνησης για την είσπραξη εσόδων από την πάταξη της φοροδιαφυγής για το 2024 είναι μηδενικός!
Άρα μηδενικές θα είναι και οι παροχές για το 2024, όπως μηδενικά είναι και τα μέτρα στήριξης για την καταπολέμηση της ακρίβειας.
Εκεί, όπου η κυβέρνηση υποστήριζε ότι κρατάει τον ΦΠΑ σε υψηλό ποσοστό, ώστε να δίνει στους οικονομικά ευάλωτους ένα μέρος των εσόδων που λαμβάνει. Ενώ, όμως, εισπράττει υπερέσοδα από τον ΦΠΑ, την ίδια στιγμή καταργεί το market pass που ήταν ένα έστω μικρό μέτρο ανακούφισης για τα νοικοκυριά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης