Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Χάδι για τους μεγάλους φοροφυγάδες ο οριζόντιος φόρος της κυβέρνησης, βάρος για τους αδύναμους ελεύθερους επαγγελματίες

Ανδρουλάκης: Χάδι για τους μεγάλους φοροφυγάδες ο οριζόντιος φόρος της κυβέρνησης, βάρος για τους αδύναμους ελεύθερους επαγγελματίες
"Το 8% των εταιρικών κερδών στην Ελλάδα χάνονται, γιατί είναι σε φορολογικούς παραδείσους", τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης
Τα κυβερνητικά μέτρα σχετικά με την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Ν. Ανδρουλάκης, στη Βουλή, με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων.
«Οι εν λόγω εξαγγελίες αναδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ιδιοτελή στάση, διότι δεν είπε τίποτα από όλα αυτά πριν τις εκλογές, αλλά ήρθε εκ των υστέρων και ανακοίνωσε αυτό το οριζόντιο μέτρο. Και, βέβαια, αναδεικνύει και την κυβερνητική ανικανότητα, όταν σε μια εποχή όπου τα ψηφιακά εργαλεία είναι ο κανόνας στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμείς δεν μπορούμε ακόμη να τα αξιοποιήσουμε για την αντιμετώπιση του γνωστού προβλήματος της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. Επιλέγεται ένας οριζόντιος τρόπος που, μάλιστα κατά την άποψή μου, είναι “χάδι” για τους μεγάλους φοροφυγάδες και βάρος για τους αδύναμους ελεύθερους επαγγελματίες», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.
Ακόμη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή σημείωσε πως «δεν κρυβόμαστε από την πραγματικότητα. Υπάρχει πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αλλά πρέπει να βρούμε έναν τρόπο σύγχρονο, δίκαιο, αντικειμενικό».
«Θέλω να θυμηθούμε τι είχε γίνει πριν τις εκλογές, όταν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για φορολόγηση του μεγάλου πλούτου βρέθηκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης και μιντιακών βραχιόνων, επικρίνοντάς μας για “φοροκαταιγίδα” και “φορομπηχτική πολιτική”, ενώ επί της ουσίας προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο τη φοροδιαφυγή, αλλά και να φορολογήσουμε με έναν δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο τον μεγάλο πλούτο ώστε να υπάρχουν έσοδα για να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
«Πυξίδα για τις φορολογικές μας προτάσεις είναι εργαλεία που έχουν φέρει αποτέλεσμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι καινοτομίες οι οποίες υποκρύπτουν την ιδεοληψία να μην πληρώσουν οι ισχυροί είτε μέσω της φοροδιαφυγής είτε μέσω της φοροαποφυγής είτε μέσω φορολογικών παραδείσων. Το 8% των εταιρικών κερδών στην Ελλάδα χάνονται, γιατί είναι σε φορολογικούς παραδείσους» τόνισε.
Αναφερόμενος στη δομή των φορολογικών εσόδων, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι «το 60% προκύπτει από άδικους έμμεσους φόρους» εφιστώντας την προσοχή ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία «όπου η ακρίβεια καλπάζει, το εισόδημα των πολιτών ροκανίζεται και η εν λόγω φορολογική δομή δείχνει πόσο άδικη και ατελέσφορη είναι».
ανδρ2.JPG
Η συνάντηση

Σ τη συνάντηση συμμετείχαν: ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γ. Στασινός, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθάς, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δ. Βερβεσός, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κ. Κόλλιας, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών , Π. Ραβάνης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Μ. Γαρδικιώτης, ο Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ν. Κουγιουμτζής, ο Διευθυντής της ΕΣΕΕ, Αντ. Μέγγουλης, ο πρόεδρος Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου & Δωδεκανήσων, Γ. Ρούσκας, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθ. Τραχήλη, η γ.γ. της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών, Μ. Μπρουζούκη, το μέλος Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Οδοντιάτρων, Β. Κατσούλας και ο Αθ. Νησιώτης, μέλος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής παρέστησαν η Ευαγγελία Λιακούλη Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Πάρις Κουκουλόπουλος υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Οικονομικών, ο Θανάσης Γλαβίνας Εκπρόσωπος Τύπου, ο Γιάννης Ράπτης Γραμματέας τομέα επιστημόνων, ο Ζαχαρίας Μαυρούκας Γραμματέας τομέα μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και ο Γιάννης Κουτσούκος Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης