Πολιτική

Δημοσκόπηση βόμβα: Ολική ανατροπή, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 16%, κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ στο 14,7%, σταθερά πρώτη η ΝΔ στο 38,5%

Δημοσκόπηση βόμβα: Ολική ανατροπή, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 16%, κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ στο 14,7%, σταθερά πρώτη η ΝΔ στο 38,5%
Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονται σαφώς ενισχυμένα, με τη Χαριλάου Τρικούπη να πλασάρεται στη δεύτερη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 16%
Ολική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών αναδεικνύει η δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάσε το Action24, καθώς φέρνει για πρώτη φορά μετά από μία ολόκληρη δεκαετία το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση με 16%, την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ του Στέφανου Κασσελάκη καταρρέει στην τρίτη θέση με 14,7%, ενώ, σταθερα στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία (38,5%), έχοντας χαοτικό προβάδισμα 22,5 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ.
Η σχετική μέτρηση γνώμης είναι η πρώτη μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και αποτυπώνει τον αντίκτυπο που είχε στο κόμμα η αποχώρηση της Ομπρέλας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στην τρίτη θέση για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια.
Όσον αφορά τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονται σαφώς ενισχυμένα, με το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη να πλασάρεται στη δεύτερη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 16%.
Σταθερό στοιχείο του κομματικού συστήματος παραμένει η πρωτοκαθεδρία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ενισχυόμενη διατηρεί σαρωτικό προβάδισμα 22,5 μονάδων από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ με 38,5% στην αναγωγή ψήφου. 
1_80.jpg

Αναφορικά με τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ βρίσκεται στην τέταρτη θέση, καταγράφοντας το ενισχυμένο διψήφιο ποσοστό της τάξης του 10,6% και η Ελληνική Λύση καταγράφεται πέμπτη με το εξίσου ενισχυμένο 5,9%.

2_134.jpg

Το σκηνικό επτακομματικής Βουλής που παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll, συμπληρώνουν οι Σπαρτιάτες με το οριακό 3% και η Νίκη του Δημήτρη Νατσιού με 3,9%.
Εκτός Βουλής μένει η πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 2,5% και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 2,4%. 

Τα ποσοστά των κομμάτων χωρίς αναγωγή

11_29.jpg


12_23.jpg


Απορρίπτεται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο - Αποδοκιμάζεται το κυβερνητικό έργο

Πέραν από την καταγραφή των κομματικών δυνάμεων, η δημοσκόπηση της Opinion Poll, εξετάζει τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, αρχής γενομένης από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες το οποίο απορρίπτεται από το 46,1% των ερωτώμενων (30,1% ΟΧΙ, 16% ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ) και επιδοκιμάζεται μόλις από το 35,4% (24,1% ΝΑΙ, 18,6% ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ). 

3_114.jpg

Ωστόσο στη «μεγάλη εικόνα» το κυβερνητικό έργο αξιολογείται ακόμα πιο αυστηρά από τους πολίτες, καθώς το 40,2% των ερωτώμενων δηλώνει «Καθόλου Ικανοποιημένο» από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το 29,8% «Λίγο Ικανοποιημένο», το 23,2% «Αρκετά Ικανοποιημενο», ενώ μόλις το 5,1% του δείγματος δηλώνει «Πολύ Ικανοποιημένο» από τα πεπραγμένα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η ακρίβεια παραμένει νούμερο ένα πρόβλημα για τους ερωτηθέντες

5_52.jpg

Δεν «βλέπουν» ανάκαμψη στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη

6_53.jpg

Τέλος, ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία, που αποτυπώνονται στην έρευνα, αφορά στη δυσπιστία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον νέο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη - και ειδικότερα ως προς τη δυνατότητά του να επαναφέρει το κόμμα σε τροχιά ανόδου.
Χαρακτηριστικά, το 50% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά πως με τον Στέφανο Κασσελάκη στο τιμόνι η Κουμουνδούρου «θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις», ενώ στον αντίποδα, μόλις το 39% εκτιμά ότι το κόμμα «μπορεί να μπει σε ανοδική τροχιά».
Ως εκ τούτου, μετά την πρόθεση ψήφου, εμφανίζεται άλλος ένας κρίσιμος δείκτης που θα έπρεπε να προβληματίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον νεοεκλεγέντα ηγέτη του.

www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης