Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Ο Μητσοτάκης κινδυνεύει να χάσει τη δεδηλωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Ο Μητσοτάκης κινδυνεύει να χάσει τη δεδηλωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία
Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ του γάμου των ομόφυλων υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
Ο Κ. Μητσοτάκης είναι αντιμέτωπος με το πραγματικό ενδεχόμενο απώλειας δεδηλωμένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ανέφερε ο Μ. Κατρίνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
«Εδώ υπάρχει μια κατάσταση στην οποία θα πρέπει να απαντήσει πρωτίστως ο πρωθυπουργός.
Να πείσει την κυβέρνησή του και την πλειοψηφία του, έστω με μικρές απώλειες, ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι στη σωστή κατεύθυνση και πρέπει να ψηφιστεί.
Και να είστε σίγουροι ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως κάνει πάντα, χωρίς δεύτερες σκέψεις, θα τοποθετηθεί στη σωστή πλευρά και δεν θα θέσει τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπό αμφισβήτηση» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Κατρίνης, ο οποίος υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ θα περιμένει να δει την τελική μορφή του νομοσχεδίου.

Τι περιμένει ο πρωθυπουργός;

Κληθείς να σχολιάσει τη φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που δήλωσε ότι «δεν θα δέσουμε τα κορδόνια του κ. Μητσοτάκη» και η οποία προβλημάτισε ως προς το ποια θα ήταν η στάση του κόμματος σε σχέση με το νομοσχέδιο, ο κ. Κατρίνης επισήμανε ότι «είναι σοβαρό έξι, εφτά μέλη της κυβέρνησης να λένε ότι δεν ψηφίζουν ένα νομοσχέδιο που εισηγείται η κυβέρνηση, όπως η αρμόδια υφυπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, κορυφαίοι υπουργοί, και να παραμένουν στη θέση τους και να περιμένει ή να ζητάει ο κ. Μητσοτάκης από την αντιπολίτευση να βγάλει το φίδι από την τρύπα;».
«Δεν σας ξενίζει και δεν σας προκαλεί το ενδεχόμενο, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου από το οποία θα περάσει το νομοσχέδιο, να μην το ψηφίσουν χωρίς να έχουν κυρώσεις και αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε για το αν λίγοι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν το ψηφίσουν;
Έχουμε αντιστρέψει την πραγματικότητα» υπογράμμισε ο κ.Κατρίνης.

Πολιτικά παρανοϊκό

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί κανείς να το εγκαλέσει ότι σε κρίσιμες πολιτικές επιλογές δεν πήρε τη σωστή απόφαση λαμβάνοντας και υπέρμετρο πολιτικό κόστος...
Αλλά αυτό δεν μπορεί να δημιουργεί μια αίσθηση στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν πειράζει, ας μην το ψηφίσουν οι υπουργοί μου και να παραμένουν στη θέση τους αλλά θα το ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Δεν είναι σοβαρό ένας πρωθυπουργός ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι αντιμέτωπος με ένα πραγματικό ενδεχόμενο απώλειας δεδηλωμένης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, να καλεί τους βουλευτές του να απόσχουν από την ψηφοφορία και να ζητάει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν μια πρωτοβουλία που δεν την στηρίζει το υπουργικό του συμβούλιο που το διορίζει.
Αυτό το πράγμα είναι παρανοϊκό πολιτικά, αν το σκεφτείτε.
Εδώ λοιπόν δεν είναι θέμα του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων.
Είναι θέμα του πρωθυπουργού, της κυβερνητικής πλειοψηφίας» είπε ο κ.Κατρίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης