Τελευταία Νέα
Πολιτική

Washington Post: Οι ΗΠΑ θέλουν να δώσουν στην Ουκρανία εγγυήσεις ασφαλείας για 10 χρόνια, σε 4 στάδια

Washington Post: Οι ΗΠΑ θέλουν να δώσουν στην Ουκρανία εγγυήσεις ασφαλείας για 10 χρόνια, σε 4 στάδια
Tο σχέδιο περιλαμβάνει πρόσθετες δυνατότητες αεράμυνας για τη δημιουργία προστατευμένων ζωνών γύρω από πόλεις της Ουκρανίας έξω από το Κίεβο και την Οδησσό, ανέφερε η Washington Post
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να παράσχουν στην Ουκρανία εγγυήσεις ασφαλείας για δέκα χρόνια, το σχέδιο περιλαμβάνει τέσσερα στάδια, αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
«Το έγγραφο, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους που συνδέονται στενά με τον σχεδιασμό, συντάχθηκε λαμβάνοντας υπόψη τέσσερα στάδια: πόλεμος, παραγωγή όπλων, αποκατάσταση και μεταρρύθμιση», αναφέρει η Washington Post.
Αναμένεται ότι η Ουάσιγκτον θα εγγυηθεί υποστήριξη για βραχυπρόθεσμες στρατιωτικές επιχειρήσεις, καθώς και για την ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο μέλλον, ώστε να είναι σε θέση να αντέξουν τον ρωσικό στρατό.
Το έγγραφο θα περιλαμβάνει «συγκεκριμένες υποσχέσεις και προγράμματα για την προστασία, αποκατάσταση και επέκταση της βιομηχανικής και εξαγωγικής βάσης της Ουκρανίας, καθώς και για να βοηθήσει τη χώρα να εφαρμόσει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την πλήρη ενσωμάτωση στους δυτικούς θεσμούς».
Η φάση «οικοδόμησης» της στρατηγικής επικεντρώνεται στις δεσμεύσεις για την οικοδόμηση των μελλοντικών δυνάμεων ασφαλείας της Ουκρανίας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.
Επιπλέον, το σχέδιο περιλαμβάνει πρόσθετες δυνατότητες αεράμυνας για τη δημιουργία προστατευμένων ζωνών γύρω από πόλεις της Ουκρανίας έξω από το Κίεβο και την Οδησσό, ανέφερε η Washington Post.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης