Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Υπουργείο Ανάπτυξης κάνει ελέγχους με προσωπικό που δεν ξέρει να ελέγχει - Παραδόξως χωρίς προσόντα η Γενική Διευθύντρια

Το Υπουργείο Ανάπτυξης κάνει ελέγχους με προσωπικό που δεν ξέρει να ελέγχει - Παραδόξως χωρίς προσόντα η Γενική Διευθύντρια
Στην περίπτωση της θέσης αυτής έχουν περάσει 9 μήνες χωρίς διενέργεια συνέντευξης, «παγώνοντας» έτσι τη διαδικασία.
«Σκαπανέας» η γενική διευθύντρια πληροφορικής του Υπουργείου Ανάπτυξης αφού δεν έχει τα τυπικά προσόντα να κατέχει τη θέση καλείται να δώσει τη μάχη κατά της ακρίβειας και με δεδομένο ότι ιστοσελίδα όπως η ekatanalotis παρέχει πληροφορίες κατώτερων των προσδοκιών από τις απαιτήσεις των καταναλωτών και της αγοράς.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης φέρνει το ένα μέτρο μετά το άλλο για να περιορίσει την άνοδο των τιμών των προϊόντων που αδειάζουν τις τσέπες των καταναλωτών.
Μέσα στο σκηνικό «πολέμου» για τον περιορισμό των τιμών το υπουργείο Ανάπτυξης δεν διαθέτει Γενικό Διευθυντή Πληροφορικής με ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών που έχει αφήσει σε εκκρεμότητα 3 ετών την ανανέωση/αντικατάσταση της θέσης του γενικού διευθυντή.
Η υφιστάμενη γενική διευθύντρια, που από τον Ιανουάριο του 2021 έχει λήξει η 3ετής θητεία της (κρίθηκε από το ΕΙΣΕΠ και προήχθη το 2018 και έκτοτε δεν έχει επανακριθεί), έχει πλέον συμπληρώσει μια ολόκληρη δεύτερη θητεία στη νευραλγική αυτή θέση.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι;

Τι την κάνει τόσο αναντικατάστατη σε αυτό της το ρόλο.
Μήπως το γεγονός ότι (όπως ακούγεται από νομικούς κύκλους), τα πρόστιμα που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας έχουν την υπογραφή της;
Πέραν όμως της εντυπωσιακής παράτασης της θητείας της γενικής διευθύντριας, υπάρχει και μια εξίσου εντυπωσιακή (πιο σωστά πρωτόγνωρη) παρατυπία σε σχέση με τη θέση ευθύνης που κατέχει.
Πριν από 9 μήνες ανακοινώθηκαν με οριστικό πίνακα του ΕΙΣΕΠ, οι 5 επικρατέστεροι-προκρινόμενοι υποψήφιοι (δεν συμπληρώθηκε 7άδα λόγω ελλιπών προσόντων των υπολοίπων) για να κριθούν στο στάδιο της συνέντευξης για τη συγκεκριμένη θέση που προκηρύχθηκε με την ΑΔΑ 9ΨΦΓ46ΜΤΛΡ-3Τ7 του 1-9-2022.
Κατά την πάγια πρακτική των ΑΣΕΠ/ΕΙΣΕΠ, μόλις αναρτάται τελικός πίνακας των επικρατέστερων 7 υποψηφίων για μια θέση ευθύνης, σε μερικές μέρες (το πολύ μια-δυο εβδομάδες) διενεργείται συνέντευξη προς κρίση του ενός επικρατέστερου που τελικώς θα προαχθεί.

Στην περίπτωση της θέσης αυτής έχουν περάσει 9 μήνες χωρίς διενέργεια συνέντευξης, «παγώνοντας» έτσι τη διαδικασία.

Είναι προφανές ότι για να μην είναι η νυν γενική διευθύντρια στην τελική λίστα επικρατέστερων υποψηφίων, είτε δεν συγκέντρωνε τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, είτε δεν είχε βάλει καν υποψηφιότητα (επειδή ίσως δεν ήθελε ή και δεν μπορούσε).
Άρα και για τους δύο εναλλακτικούς λόγους, πολύ απλά δεν θα έπρεπε να παραμένει στη θέση της, αφού το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη νόμιμη εκπροσώπησή του απαιτεί η επικεφαλής υπάλληλός του να διαθέτει τα πλήρη τυπικά προσόντα (που το ίδιο θέσπισε) για την κάλυψη της ανώτατης αυτής θέσης του!
Να καταλογίσουμε λοιπόν αδιαφορία ή πρόθεση στο υπουργείο Εσωτερικών ή στο υπουργείο Ανάπτυξης;
Ή μήπως συνυπευθυνότητα και στα δύο;

Από τη Δημοτική Αστυνομία και τα Καζίνο το προσωπικό του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ωστόσο το υπουργείο Ανάπτυξης έχει «γεμίσει» με γενικούς διευθυντές αλλά το προσωπικό που διαθέτει είναι ελάχιστο και απουσιάζει η εξειδικευμένη γνώση για τους ελέγχους που απαιτούνται.
Το προσωπικό προέρχεται από τη Δημοτική Αστυνομία και από τα καζίνα όλης της χώρας που όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές δεν είναι σε θέση να αξιολογήσουν τις εμπορικές συμφωνίες ανάμεσα στα σούπερ μάρκετ και τους προμηθευτές.
Επιπλέον δεν μπορούν να διαβάσουν τα βιβλία μιας αποθήκης ενώ δεν μπορούν να γίνουν έλεγχοι στις λαϊκές αγορές για να διαπιστώσουν ποιοι είναι οι παραγωγοί και ποιοι οι έμποροι.
Στη δεκαετία του 2000 το υπουργείο ήταν σε θέση να κάνει ελέγχους ζητώντας από τους παραγωγούς την έκταση των στρεμμάτων που καλλιεργούν αλλά και τις αποδείξεις για τα λιπάσματα και τους σπόρους που αγόρασαν.
Έτσι οι εισαγωγές προσόντων δεν εντοπίζονται και τελικά να εμφανίζονται ότι προέρχονται από το χωράφι που δεν υπάρχει.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης