Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρελάνς Ανδρουλάκη: Κάλεσε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν πρόταση μομφής, για το «διαρκές έγκλημα των Τεμπών»

Ρελάνς Ανδρουλάκη: Κάλεσε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν πρόταση μομφής, για το «διαρκές έγκλημα των Τεμπών»
Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης - Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων
Σχετικά Άρθρα
Ως κίνηση ρελάνς μπορεί να εκληφθεί το κάλεσμα - βόμβα προς όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, να καταθέσουν κοινή πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», για το οποίο αναφέρει σε δήλωσή του, πως «οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα».
Η πρόταση Ανδρουλάκη έρχεται στον απόηχο δύο δημοσκοπήσεων ενόψει των Ευρωεκλογών, που δείχνουν δημοσκοπική πτώση του ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση και παγίωση του ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη, στην Εκτίμηση Ψήφο
Opinion:  ΠΑΣΟΚ 12,5%, έναντι 13,4% του ΣΥΡΙΖΑ και 34,4% της Νέας Δημοκρατίας
Μetron: ΠΑΣΟΚ 13%, ΣΥΡΙΖΑ 15,1%, ΝΔ 31,4%

Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως θέλει να αναλάβει πρωτοβουλία στο πολιτικό σκηνικό.

Αναλυτικότερα ο κ. Ανδρουλάκης είπε στην δήλωσή του:
«Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα.
Είναι εξοργιστικό ότι την ώρα που 57 άνθρωποι έχασαν με άδικο και τραγικό τρόπο τις ζωές τους, την ώρα που θρηνούσαν οι οικογένειες τους και εκατομμύρια Έλληνες σκέπτονταν ότι στο μοιραίο τρένο θα μπορούσαν να είναι τα δικά τους παιδιά, κάποιοι είχαν την προτεραιότητα να αφαιρέσουν συνομιλίες του επίμαχου σταθμάρχη, να τις χαλκεύσουν και να τις διοχετεύσουν σε φιλικά μέσα για να ενισχύσουν το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Κι όλα αυτά πριν τις παραλάβει η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη
Απέναντι μας έχουμε μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου.
Γι’ αυτό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: η πρόταση δυσπιστίας.
Αναλαμβάνω τη θεσμική πρωτοβουλία και καλώ όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».
Οι σημερινές αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι το έγκλημα των Τεμπών είναι ένα διαρκές έγκλημα. Νέα Αριστερά: Θα στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση

Άμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Αριστεράς που έσπευσε να στηρίξει την πρόταση μομφής.
Η Νέα Αριστερά θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προς την κυβέρνηση, καθώς, όπως σημειώνει, «δεν πάει άλλο».
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «η Nέα Aριστερά στις 6 Μαρτίου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας στην από κοινού κατάθεση πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση.
Επέλεξαν για μικροκομματικούς λόγους να απορρίψουν την πρόταση αυτή.
Σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την πρόταση της Νέας Αριστεράς. Εμείς δεν κάνουμε παιχνίδια.
Το δήλωσε σήμερα νωρίς το πρωί ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης: Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.
Η παραμονή της αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία.
Η Νέα Αριστερά θα στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Δεν πάει άλλο».

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Η συγκάλυψη της αλήθειας μόνη έγνοια της κυβέρνησης - Οι μάσκες πέφτουν καθημερινά

«Άλλη μια επιβεβαίωση του νοσηρού μοτίβου της κυβέρνησης "συγκαλυψη, διαφθορά και ατιμωρησία" προκύπτει από το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας "Το Βήμα"», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας πως: «είναι ανατριχιαστικές και εξοργιστικές οι αποκαλύψεις της εφημερίδας ότι λίγες ώρες μετά την τραγωδία κάποιοι μπήκαν στον ΟΣΕ, αφαίρεσαν παράνομα τα ηχητικά των συνομιλιών του σταθμάρχη, έκαναν κοπτοραπτική και διέρρευσαν τους αλλοιωμένους διαλόγους στα μέσα ενημέρωσης για να στηρίξουν το κυβερνητικό αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους και μόνο.
Η συγκάλυψη της αλήθειας για το έγκλημα στα Τέμπη ήταν από την αρχή η μόνη έγνοια της κυβέρνησης.
Οι μάσκες πέφτουν καθημερινά», προσθέττει και ξεκαθαρίζει ότι - όπως πρώτο κατέθεσε τεκμηριωμένη πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής βάσει του πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας-, θα συνεχίσει τον αγώνα για την απόδοση δικαιοσύνης.

Ανδρουλάκης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ περιφρονούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού

Νωρίτερα, σε περιοδεία του στον Κορυδαλλό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι, την Παρασκευή 22/3, «είχαμε σειρά προκλητικών δηλώσεων στελεχών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από την τραγωδία των Τεμπών αποδεικνύοντας ότι παίζουν ακόμα και σήμερα πολιτικά παιχνίδια».
«Πρώτα ο κ. Φλωρίδης ο οποίος κάνει ένα άλμα λογικής μιλώντας για την υποψηφιότητα του κ. Καραμανλή στις Σέρρες, ξεχνώντας όμως ότι στο ψηφοδέλτιο τον έβαλε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός που τον υπουργοποίησε.
Του κ. Μητσοτάκη είναι η ευθύνη που βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο κ. Καραμανλής και κανενός άλλου.
Και βέβαια ο κ. Σπίρτζης ο οποίος μας είπε ότι δεν υπάρχει συνάφεια μεταξύ της σύγκρουσης των τρένων και της μη υλοποίησης του έργου της τηλεδιοίκησης υιοθετώντας πλήρως το αφήγημα της ΝΔ και προσκρούοντας στο πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και βέβαια στο πόρισμα των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων» πρόσθεσε ο Ν. Ανδρουλάκης.
«Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι ο ελληνικός λαός έχει αγανακτήσει.
Θέλει να μάθει την αλήθεια.
Ας σταματήσουν να περιφρονούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού
και τις οικογένειες των θυμάτων.
Πρέπει να μάθουμε την αλήθεια, πρέπει οι υπεύθυνοι να πληρώσουν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» υπογράμμισε καταλήγοντας στη δήλωσή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης