Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Αυγενάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Αποβλήτων: Προς το συμφέρον μας να αγκαλιάσουμε την ανακύκλωση τροφίμων

Μήνυμα Αυγενάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Αποβλήτων: Προς το συμφέρον μας να αγκαλιάσουμε την ανακύκλωση τροφίμων
«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η αειφόρος αγροτική παραγωγή και η διασφάλιση της επισιτιστικής επάρκειας, με τρόπο που να θωρακίζει το περιβάλλον από τα απόβλητα, αποτελεί σύνθετη εξίσωση, ιδίως μπροστά στην κλιματική κρίση, αλλά και στις σύνθετες κοινωνικό-οικονομικές προκλήσεις της εποχής μας», υπογραμμίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκης, σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Αποβλήτων.
Ο κ. Αυγενάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει ότι «στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στηρίζουμε έμπρακτα και ουσιαστικά τους παραγωγούς, διοχετεύοντας μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής κονδύλια άνω των 19,3 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, σύμφωνα με τις αρχές της Πράσινης Συμφωνίας και της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», με στόχο ένα νέο, βιώσιμο μοντέλο παραγωγής, που να προάγει κυκλικές οικονομίες μηδενικών αποβλήτων».
Προσθέτει ότι «την ίδια στιγμή, αναλογιζόμενοι ότι κάθε χρόνο τα ελληνικά νοικοκυριά απορρίπτουν περισσότερους από 930.000 τόνους τροφίμων, είναι ξεκάθαρο ότι είναι προς το συμφέρον μας να αγκαλιάσουμε την ανακύκλωση τροφίμων στο σπίτι ή την επιχείρησή μας, χρησιμοποιώντας τους καφέ κάδους ανακύκλωσης».
«Ο πλανήτης μας... το σπίτι μας, απαιτεί να ενώσουμε δυνάμεις, να αλλάξουμε αντιλήψεις και καθημερινές πρακτικές, σεβόμενοι το αύριο των παιδιών μας» καταλήγει ο κ. Αυγενάκης.
avg_3.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης