Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Γεράνι Ρεθύμνου ο Μητσοτάκης: Μήνυμα σταθερότητας, συνέχειας και εμπιστοσύνης στη ΝΔ στις 9/6

Στο Γεράνι Ρεθύμνου ο Μητσοτάκης: Μήνυμα σταθερότητας, συνέχειας και εμπιστοσύνης στη ΝΔ στις 9/6
"Το 41% δεν είμαστε εμείς, είστε εσείς, είναι ο ελληνικός λαός, ο οποίος πείστηκε και μας εμπιστεύθηκε και πάλι να συνεχίσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας", τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα
Μια ακόμη νίκη της ΝΔ στις 9 Ιουνίου που θα έχει ευρωπαϊκό πρόσημο και όχι εθνικό πρόσημο, ζήτησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Γεράνι Ρεθύμνου.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη σημασία των ευρωεκλογών, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους πολίτες που στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023 έβαψαν για πρώτη φορά την Κρήτη γαλάζια, λέγοντας πως «θα το ξανακάνουμε την επόμενη Κυριακή στις εκλογές της 9ης Ιουνίου».
Ζήτησε από τους πολίτες να βρεθούν στην κάλπη και να ξορκίσουν την αποχή, δίνοντας στη ΝΔ μια ακόμα μεγάλη νίκη, γιατί «είναι πολύ σημαντικό για εμένα, την επόμενη μέρα που θα ξαναπάω στις Βρυξέλλες -θα βρεθώ μια εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές-, να πάω και να διαπραγματευτώ ως επικεφαλής του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος της Ευρώπης, έχοντας εκλέξει τον μέγιστο δυνατό αριθμό ευρωβουλευτών που μπορούμε και βάζοντας τη Νέα Δημοκρατία πάντα στην πρώτη γραμμή του ευρωπαϊκού πραγματισμού».
Σημείωσε ότι «τα τελευταία πέντε χρόνια άλλαξαν πολλά ως προς τη θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη. Θυμάστε πού ήμασταν το 2019, όταν για πρώτη φορά μάς εμπιστευτήκατε. Κάναμε τότε μία μεγάλη προσπάθεια να ανατάξουμε πρώτα και πάνω από όλα την εικόνα της Ευρώπης. Διότι δεν μας τιμούσε, φίλες και φίλοι, να πηγαίνουμε στην Ευρώπη και όλοι να μας βλέπουν τότε, θυμάστε, ως το «μαύρο πρόβατο», την προβληματική χώρα της ευρωζώνης. Αυτό άλλαξε.
Η Ελλάδα σήμερα είναι μία χώρα της οποίας η γνώμη και η φωνή μετράει στην Ευρώπη. Είναι η ευχάριστη έκπληξη ως προς τους ρυθμούς ανάπτυξης, ως προς τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε πετύχει».

Για ευρωβουλευτές

Εξήγησε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα κριθούν ακόμα περισσότερα στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι «πρέπει να σκεφτούμε πολύ προσεκτικά ποιους θα στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο να μας εκπροσωπήσουν για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Για το πώς θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους αγρότες μας και τους κτηνοτρόφους μας να παράγουν ποιοτικά προϊόντα που να μπορούν να κατακτούν τις αγορές, όχι μόνο της Ελλάδας, και του εξωτερικού.
Ποιους θα στείλουμε για να διαπραγματευτούν επενδύσεις που μπορεί να κάνουμε ως Ευρώπη στην ενιαία άμυνα. Προσέξτε πόσο σημαντικό είναι αυτό. Η χώρα δαπανά πολλά σε αμυντικούς εξοπλισμούς, γιατί έτσι πρέπει να κάνει, γιατί βρισκόμαστε σε μια δύσκολη γειτονιά. Θα ήταν ευχής έργον για την πατρίδα μας να μπορεί να προσθέσει στις αμυντικές δαπάνες που κάνει και ένα ευρωπαϊκό ταμείο, το οποίο θα έρθει να συμπληρώσει επενδύσεις που θα γίνουν στην ευρωπαϊκή άμυνα».
Ζήτησε από τους πολίτες να αξιολογήσουν προσεκτικά το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και να αναλογιστούν ότι «οι ευρωβουλευτές τους οποίους στέλνουμε στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο πρέπει να είναι ευρωβουλευτές που να φορούν, πρώτα και πάνω απ’ όλα, το εθνόσημο της Εθνικής Ελλάδος. Είναι Έλληνες ευρωβουλευτές πρώτα και μετά ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας».
Χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ευρωβουλευτές άλλων κομμάτων αξιοποίησαν τη θέση τους στην Ευρώπη για να υπονομεύσουν όχι την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά τη χώρα συνολικά. «Διότι, όταν πηγαίνει ένας ευρωβουλευτής και ισχυρίζεται δήθεν ότι υπάρχουν ζητήματα κράτους δικαίου στην πατρίδα μας και ζητά την περικοπή κοινοτικών πόρων από την πατρίδα, αυτό δεν χτυπά την κυβέρνηση, χτυπά την Ελλάδα συνολικά», όπως είπε.
«Ελάτε να πούμε, λοιπόν, όλες και όλοι μαζί ένα μεγάλο «όχι» σε αυτές τις πρακτικές, ένα μεγάλο «ναι» στην παράταξη η οποία ξέρει και μπορεί να κάνει την Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη.
Και, βέβαια, ελάτε να προσθέσουμε στις ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής μια ακόμα μεγάλη εθνική επιτυχία. Διότι, προφανώς, στις ευρωεκλογές δεν κρίνεται ποιος θα είναι κυβέρνηση -αυτό το αποφάσισε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός στις εκλογές του Ιουνίου του 2023-, αλλά θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πυρά κατά αντιπολίτευσης

Εξαπολύοντας βολές κατά της αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «ουσιαστικά, χωρίς να μιλάει καθόλου για την Ευρώπη, έχει μετατρέψει αυτές τις ευρωεκλογές σε ένα άτυπο δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Έρχεται και λέει: «να στείλετε ένα μήνυμα για την αλαζονεία», προσέξτε την έκφραση, «για την αλαζονεία του 41%».
Και εγώ απαντώ: ναι, θα στείλετε μήνυμα, αλλά θα είναι μήνυμα σταθερότητας, συνέχειας και εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί ποιοι είναι αυτοί που μας κατηγορούν δήθεν για αλαζονεία; Δεν κατηγορούν εμένα για αλαζονεία, όλους εσάς κατηγορούν, γιατί το 41% δεν είμαστε εμείς, είστε εσείς, είναι ο ελληνικός λαός, ο οποίος πείστηκε και μας εμπιστεύθηκε και πάλι να συνεχίσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας».
Εξέφρασε την επιθυμία του το βράδυ των ευρωεκλογών να είναι απολύτως σίγουρο και κατανοητό σε όλες και σε όλους ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί και διαθέτει ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει το έργο το οποίο ξεκίνησε εδώ και 11 μήνες και το υλοποιεί στο ακέραιο.
«Προκαλώ οποιονδήποτε από την αντιπολίτευση να μου υποδείξει μια πολιτική την οποία έχουμε υλοποιήσει, η οποία να μην συμπεριλαμβανόταν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα.
Διότι αυτό το οποίο δεν καταλαβαίνουν κάποιοι είναι ότι αυτές τις σχέσεις εμπιστοσύνης τις χτίσαμε με πολύ κόπο, πρώτα και πάνω απ’ όλα γιατί σας είπαμε και σας είπα πάντα την αλήθεια. Δεν σας κορόιδεψα ποτέ. Σας είπα αυτά τα οποία μπορώ να κάνω και τα έκανα. Όποτε κάναμε λάθη, είχαμε το θάρρος να τα διορθώσουμε. Και σίγουρα δεν σας έταξα πράγματα τα οποία δεν μπορούν, και ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν μπορούν να γίνουν», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Μίλησε για έναν κίνδυνο που υπάρχει, ζητώντας να τον αποτρέψουν όλοι μαζί, «να μην ξανασηκώσει, φίλες και φίλοι, ποτέ στη χώρα μας κεφάλι ο λαϊκισμός των λεφτόδεντρων. Αυτοί οι οποίοι έρχονται σήμερα και λένε, κυρίως σε αυτά τα νέα παιδιά εδώ, ότι μπορούμε με ένα μαγικό τρόπο να ξοδέψουμε 45 δισεκατομμύρια ευρώ σε μία τετραετία χωρίς να χρεοκοπήσει η χώρα. Σας λένε ψέματα κατάμουτρα και το ξέρουν κιόλας. Στείλτε τους, λοιπόν, ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Θα παραμείνει στον δρόμο της σταθερότητας, της προκοπής και της υπευθυνότητας».

Για την Κρήτη

Ζήτησε από τους πολίτες μα του δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσει αυτό το έργο, το οποίο έχει ξεκινήσει και ειδικά για την Κρήτη έχει τόσο μεγάλη σημασία.
Μιλώντας για την Κρήτη, υπογράμμισε πως χρειάζεται μεγάλα έργα υποδομής.
Όπως είπε, το αεροδρόμιο στο Καστέλι θα τελειώσει το 2027, ο Βόρειος Οδικός Άξονας είναι πραγματικότητα, τα ζητήματα της διαχείρισης των νερών μελετώνται εξαρχής, κλπ.
«Βήμα-βήμα μαζί θα κάνουμε την Κρήτη πραγματικά αυτό που της αξίζει», είπε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκ νέου στις ευρωεκλογές, σημειώνοντας «θα έχουμε τρία χρόνια μετά χωρίς άλλη εκλογική διαδικασία, θα ξαναθέσουμε το κυβερνητικό μας έργο στην κρίση των πολιτών το 2027, για να μπορούμε να συνεχίσουμε ισχυροί τον δρόμο της προκοπής και της προόδου.
Ελάτε, λοιπόν, όλες και όλοι στην κάλπη. Ξορκίστε -το λέω ειδικά στα νέα παιδιά- ξορκίστε την αποχή ή τον πειρασμό της παραλίας. Μπορείτε να πάτε και στην παραλία και να ψηφίσετε, με όποια σειρά θέλετε. Αλλά, πάντως, μην λείπετε από την κάλπη.
Ένα πράγμα σας ζητώ: αυτοί που μας ψήφισαν στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου να έρθουν και να το ξανακάνουν. Έχει μεγάλη σημασία για εμένα προσωπικά, για την θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη, να είμαστε το βράδυ της 9ης Ιουνίου όσο το δυνατόν πιο ισχυροί».
«Θα μπούμε στην τελευταία εβδομάδα με μεγάλη δυναμική και το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα γιορτάσουμε μια μεγάλη νίκη», πρόσθεσε και δεσμεύτηκε να ξαναβρεθεί στο Γεράνι ώστε με μια ρακή για να τη γιορτάσουμε μαζί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης