Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Εθνικό καθήκον για τη ΝΔ ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός – Θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές των ευρωεκλογών

Μητσοτάκης: Εθνικό καθήκον για τη ΝΔ ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός – Θα είμαστε οι μεγάλοι νικητές των ευρωεκλογών
Απάντησε σε όσους μιλούν για πατριωτισμό κάνοντας λόγο για πατριώτες του... τηλεμάρκετινγκ
Σχετικά Άρθρα
"Πάντα αρχίζει η νίκη από τη Θεσσαλονίκη", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του, στην προεκλογική συγκέντρωση στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Αστειευόμενος, αναφέρθηκε στο ψιλόβροχο και σχολίασε ότι "αποδείξαμε, για μια ακόμη φορά, πως είμαστε κόμμα παντός καιρού".
"Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας σας ευχαριστώ για την υποδοχή και τον ενθουσιασμό σας". "Κι εγώ νιώθω μεγάλη συγκίνηση κάθε φορά που είμαι στη Θεσσαλονίκη μας, την οποία τιμώ και ως βουλευτής της. Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας κατέχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, μία θέση που θα διεκδικεί πλέον και στην καρδιά της Ευρώπης μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής, που θα αναδείξουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη νικήτρια".
"Ολη η Ελλάδα είναι μπλε", φώναξαν οι συγκεντρωμένοι και ο πρωθυπουργός απάντησε: "Εσείς κάνατε όλη την Ελλάδα μπλε και θα παραμείνει γαλάζια όλη η Ελλάδα και στις εκλογές της Κυριακής (9/6).
Σε αυτό το ρόλο που αξίζει στη Θεσσαλονίκη και θα κατακτήσουμε μαζί. Πρόκειται για μία αναμέτρηση που αφορά στοιχήματα ολόκληρης της ηπείρου, αλλά και της δικιάς μας καθημερινότητας. Σε μία ευρωπαϊκή διαδικασία, ωστόσο, που δεν θα υπήρχε χωρίς την πορεία που πρώτος χάραξε ο ιδρυτής μας, ο Μακεδόνας, ο Εθνάρχης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ήταν αυτός που έβαλε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και η παράταξή μας ήταν αυτή που την κράτησε στην Ευρώπη όταν κινδύνεψε από τις περιπέτειες του λαϊκισμού".
Για τη ΝΔ ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι εθνικό καθήκον, είπε ο κ. Μητσοτάκης και απάντησε σε όσους μιλούν για πατριωτισμό, κάνοντας λόγο για "πατριώτες του τηλεμάρκετινγκ".
Ο Κυρ. Μητσοτάκης συνεχάρη και από αυτό το βήμα τον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Δείτε ολόκληρη την ομιλία του κ. Μητσοτάκη:


Υπεγράφη παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη το μνημόνιο συνεργασίας για αξιοποίηση του Κυβερνείου Θεσσαλονίκης

Η αναβίωση του Κυβερνείου (Παλατάκι) στη Θεσσαλονίκη γίνεται πράξη με το μνημόνιο συνεργασίας, που υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στη Βουλή των Ελλήνων, το Υπερταμείο και την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), με σκοπό την αξιοποίησή του, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα.
«Σήμερα είναι μία μέρα χαράς και συγκίνησης καθώς κάνουμε το πρώτο βήμα για να γίνει πράξη ένα όνειρο δεκαετιών ολόκληρης της Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν είναι άλλο από το να αποδοθεί πάλι αυτό το ιστορικό κτίριο, τόσο ταυτισμένο με τη σύγχρονη ιστορία της Θεσσαλονίκης, πίσω στην πόλη, ως δημόσιος χώρος΅», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Τονίζω τη δημόσια ιδιότητα των χρήσεων, οι οποίες έχουν προσδιοριστεί, κατόπιν συνεννόησης της Βουλής, του Υπερταμείου και της ΕΤΑΔ, για να καταλήξω στο ότι ακριβώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν περνά αναγκαστικά και πάντα μέσα από τη λογική του συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας αυτού του τοπόσημου επιβάλλει τη λύση η οποία δρομολογήθηκε και η οποία δεν είναι άλλη από το να αποκτήσει ουσιαστικά η Βουλή ένα πόδι, μία μόνιμη παρουσία στη Θεσσαλονίκη, έναν χώρο συζητήσεων, συνεδρίων, έναν χώρο πολιτισμού, έναν χώρο ο οποίος μπορεί να αξιοποιήσει με την ίδια άνεση το κτίριο αλλά και τον εξωτερικό χώρο. Αυτό είναι το όραμα του προέδρου της Βουλής, αυτό είναι το όραμα το οποίο στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση και εγώ προσωπικά και ως πρωθυπουργός και ως βουλευτής Θεσσαλονίκης. Και χαίρομαι, ιδιαίτερα, για το γεγονός ότι ομόφωνα η Βουλή αποφάσισε να αναλάβει τη δαπάνη της επισκευής αυτού του κτιρίου, έτσι ώστε να μπορέσει το συντομότερο δυνατό να αποδοθεί και πάλι στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης».
Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε και το σύλλογο “Φίλοι του Κυβερνείου” για τις προσπάθειες που κατέβαλε ώστε να φτάσουμε στη σημερινή εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης