Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ είναι ο Άγιαξ της πολιτικής

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ είναι ο Άγιαξ της πολιτικής
Ερωτηθείς για το εάν ταξίδεψε στο Βερολίνο για το Final Four της Euroleague που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «μου πατήσατε τον κάλο»
«Τη ζωή μου τη θυμάμαι με αθλητικά γεγονότα. Είναι οι σημαδούρες μου», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στην εκπομπή «Betarades Guests» του καναλιού του betarades.gr στο YouTube με τους Αριστοτέλη Σαββίδη και Θοδωρή Ρίγανη.
Σε μία συζήτηση που περιστράφηκε γύρω από τον αθλητισμό, ο κ. Ανδρουλάκης παρομοίασε το ΠΑΣΟΚ με την ποδοσφαιρική ομάδα του Άγιαξ, ο οποίος «δεν δαπανά χρήματα για μεταγραφές, επενδύει στα φυτώρια, έχει βαριά φανέλα και χτίζει ένα σύνολο που φτάνει στην κορυφή και στελεχώνει την Εθνική Ολλανδίας.
Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μυθιστόρημα, ήταν κάποτε το μεγαλύτερο κόμμα της Ευρώπης και χτίζουμε σταθερά, με κόπο για μία νέα σχέση αξιοπιστίας, ώστε να μην ξανανιώσει ο κόσμος πληγωμένος».
Ερωτηθείς για το εάν ταξίδεψε στο Βερολίνο για το Final Four της Euroleague που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως «μου πατήσατε τον κάλο. Είχαν πάει όλοι μου οι συμφοιτητές, ακόμη και από Νέα Υόρκη, και με έπαιρναν με βιντεοκλήσεις. Το είδα με έναν καλό μου φίλο στο σπίτι και έγινε χαμός.
Επειδή πήγε καλά ο ημιτελικός, για το γούρι δεν φέραμε άλλους στον τελικό, φορέσαμε τα ίδια ρούχα και φάγαμε το ίδιο φαγητό. Το χάρηκα πάρα πολύ».
Αναφορικά με την παρουσία του στον τελικό του Europa Conference League το οποίο κατέκτησε ο Ολυμπιακός στη Νέα Φιλαδέλφεια, παραδέχθηκε χαριτολογώντας πως «εάν μου έλεγες, όταν ήμουν στο σχολείο, ότι θα βρεθώ σε τελικό ευρωπαϊκού για τον Ολυμπιακό και θα πανηγύριζα το γκολ μαζί με τον γιο μου, θα σου έλεγα ότι είσαι παλαβός. Χαίρομαι, όμως, πάρα πολύ πραγματικά με τις επιτυχίες των άλλων ομάδων, ειδικά όταν βλέπω ποιοτικό θέαμα».
Σχολιάζοντας τα φαινόμενα οπαδικής βίας στη χώρα μας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε ότι «όποιος εμπλέκεται σε επεισόδια εντός ή εκτός γηπέδου, δεν πρέπει να ξαναβλέπει ποτέ την ομάδα του. Εάν σε κάθε νέο φίλαθλο δημιουργηθεί ο φόβος ότι θα χάσει την επαφή με το αγαπημένο του σωματείο και τον αθλητισμό, θα σταματήσει να ακολουθεί τους εγκληματίες που καλλιεργούν την κουλτούρα του όχλου. Και πρέπει να βοηθήσουν και τα σωματεία σε αυτό».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε τη σημασία του αθλητισμού για την κοινωνία, εκτιμώντας ότι στη χώρα μας υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και σημείωσε πως «το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι υποτιμούμε την κατάσταση της κακής διατροφής και της έλλειψης αθλητικών δραστηριοτήτων και κατ' επέκταση την υγεία των ανθρώπων.
Είναι τεράστια η αξία της καλής διατροφής και της άθλησης των παιδιών από πολύ μικρή ηλικία, όπως συμβαίνει σε ευρωπαϊκά κράτη όπου η επένδυση είναι τέτοια που επί της ουσίας φρενάρει τα βαριά νοσήματα».
Αποκάλυψε, παράλληλα, πως ήταν μανιώδης καπνιστής μέχρι το 2006 «όταν και αποφάσισα να το κόψω, ξεκίνησα τον αθλητισμό και άλλαξε η ζωή μου».
Αναφορικά με τις ευρωεκλογές της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έκρυψε τον φόβο του για το ενδεχόμενο μεγάλου ποσοστού αποχής, εκτιμώντας ότι «υπάρχει μεγάλη απογοήτευση που πηγάζει από την Κυβέρνηση και την πληρώνουμε όλοι μας. Είναι, όμως, και ένα trend σε όλη την Ευρώπη, καθώς οι άνθρωποι υποτιμούν τις Ευρωεκλογές.
Όμως στις Βρυξέλλες ο συσχετισμός των δυνάμεων είναι κορυφαίο ζήτημα για το τι θα αλλάξει στη ζωή μας.
Ως εκ τούτου, η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ μεταφράζεται σε ψήφο στις δυνάμεις που θα βοηθήσουν την Ελλάδα και την κοινωνία μας να πάει μπροστά».
Κάλεσε, παράλληλα, τους Έλληνες πολίτες «να μην ψηφίσουν όπως το 2023 με τη λογική του “μη χειρότερα”.
Το “μη χειρότερα” θα φέρει ακόμη χειρότερα. Πρέπει να ψηφίσουν με γνώμονα τη σοβαρότητα, την αξιοπιστία και το πρόγραμμα.
Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μία αποδοκιμασία και συγχρόνως μία σοβαρή αντιπολίτευση, θα αναγκαστεί να αλλάξει τροπάριο και να δει τα προβλήματα του κόσμου.
Διότι, αν δεν τα δει, θα χάσει στις επόμενες εθνικές εκλογές».
Επανέλαβε, δε, ότι θα επιμείνει στο δρόμο της ουσίας και όχι της επικοινωνίας, καθώς «δεν είμαστε εδώ για το TikTok και τους χοχλιούς της Πόπης.
Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη χώρα καλύτερη, διότι τα προβλήματα υπάρχουν και μένουν. Είμαι υπάλληλος του λαού.
Η ιδεολογία μου μιλάει για σοβαρή υγεία και παιδεία, για μείωση των ανισοτήτων, για ανάπτυξη, για δίκαιη πράσινη μετάβαση και για σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης