Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Αποκρουστική η συζήτηση για την περιουσιακή κατάσταση Μητσοτάκη και Κασσελάκη

Κουτσούμπας: Αποκρουστική η συζήτηση για την περιουσιακή κατάσταση Μητσοτάκη και Κασσελάκη
Καλεί τον λαό «να μην πέσει στην παγίδα ακροδεξιών δυνάμεων
Σχετικά Άρθρα
«Με την ψήφο μας στο ΚΚΕ την Κυριακή τοποθετούμαστε απέναντι σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το λαό και τη νεολαία, πίσω από τα οποία βρίσκεται ο ίδιος ένοχος: οι πολιτικές και οι κατευθύνσεις της ΕΕ, τις οποίες υλοποιεί στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας τη συναίνεση ή το άλλοθι των άλλων κομμάτων του συστήματος», υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει ότι «μόνο με την ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί πραγματικά να μπει φραγμός στην αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και κυρίως να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της, που είναι δεδομένο ότι θα κλιμακωθεί».
Χαρακτηρίζει «αποκρουστική» την συζήτηση για την περιουσιακή κατάσταση των αρχηγών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «προκαλεί αποστροφή και αηδία σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο, πόσω μάλλον στον κόσμο που παλεύει να τα βγάλει πέρα και είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί τον σκυλοκαβγά των εκατομμυριούχων, οι οποίοι ευθύνονται, με τις πολιτικές που υπηρετούν, για την κατάσταση που αντιμετωπίζει».
Αναφέρει ότι «η αποχή δεν στέλνει κανένα μήνυμα γιατί ο καθένας μπορεί να την ερμηνεύσει όπως θέλει» και υπογραμμίζει ότι «η επιλογή που στέλνει δυνατό μήνυμα διαμαρτυρίας, το οποίο θα φτάσει “ ατόφιο” μέχρι το Μαξίμου και τις Βρυξέλλες, αλλά κυρίως μήνυμα αγώνα και ελπίδας, το οποίο δεν μπορεί να παρερμηνευτεί από κανέναν και αυτή είναι η ψήφος στο ΚΚΕ».
Σχετικά με την διαφαινόμενη άνοδο της ακροδεξιάς, υπενθυμίζει ότι πρώτο το ΚΚΕ μίλησε «για την πορεία περαιτέρω αντιδραστικοποίησης της ΕΕ και συνολικά του πολιτικού συστήματος σε κάθε χώρα». Επισημαίνει ότι «αυτό γίνεται πιο έντονο σήμερα, που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν πιο δυνατά και η ΕΕ περνά σε συνθήκες “ πολεμικής οικονομίας”, ενώ υπάρχουν μεγάλες αντιπαραθέσεις για το μέλλον της και τους όρους λειτουργίας της».
Καλεί τον λαό «να μην πέσει στην παγίδα ακροδεξιών δυνάμεων», αλλά «ούτε και στην παγίδα όσων χρησιμοποιούν την ακροδεξιά σαν “ μπαμπούλα” για να φτιάξουν προοδευτικό “ προφίλ” στον εαυτό τους, την ώρα που υλοποιούν τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές».
«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη πραγματική ψήφος αντίθεσης στην ΕΕ και ταυτόχρονα εκείνη που αφήνει πίσω, στο περιθώριο, τις δυνάμεις της ακροδεξιάς και του σκοταδισμού» τονίζει στην συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δ. Κουτσούμπας.
Σε σχέση με τον πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας επισημαίνει ότι «η χρήση αμερικανοΝΑΤΟϊκών όπλων στο ρωσικό έδαφος είναι το επόμενο βήμα της κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία».
«Η Ελλάδα είναι μέσα στο απλωμένο “ χαλί” της διολίσθησης του πολέμου με ανυπολόγιστους κινδύνους για το λαό μας» αναφέρει και υπογραμμίζει ότι «τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν μήνυμα αντιπολεμικό με την ψήφο στο ΚΚΕ, για να βγει η Ελλάδα από αυτό το “ σφαγείο” του ιμπεριαλιστικού πολέμου».
Σχετικά με την δραματική κατάσταση στη Γάζα, επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Βελόπουλος), που έχουν αναδείξει το κατοχικό κράτος του Ισραήλ ως “ σύμμαχό” τους, εδώ και 9 μήνες “ κάνουν πλάτες” στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης».
Ο Δ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζει καταλήγοντας ότι «η μόνη λύση που βλέπει το ΚΚΕ και για την οποία παλεύει είναι η άμεση αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα πριν το 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να σταματήσει κάθε συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ, τώρα που συνεχίζεται η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, να μην σταλεί άλλη φρεγάτα μετά την επιστροφή στη χώρα της φρεγάτας «Ύδρα», που στάλθηκε στην Ερυθρά θάλασσα για τα συμφέροντα του Ισραήλ και των εφοπλιστών, αποστολή που χρυσοπλήρωσε ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης