Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης: Αλαζονεία τέλος για το αδίστακτο σύστημα προπαγάνδας της ΝΔ - Δεν είμαι Ανδρουλάκης να με... κρατάτε από κάπου

Κασσελάκης: Αλαζονεία τέλος για το αδίστακτο σύστημα προπαγάνδας της ΝΔ - Δεν είμαι Ανδρουλάκης να με... κρατάτε από κάπου
Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, θερμή υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα
Σχετικά Άρθρα
Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 θα πρέπει να στείλουν στην κυβέρνηση ΝΔ το ηχηρό μήνυμα «αλαζονεία τέλος», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας.
«Αν τη Δευτέρα η ΝΔ έχει φάει μόνο ένα εκλογικό χαστούκι από όσα δίνει στους πολίτες καθημερινά, όλα θα είναι αλλιώς. Αν τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδειχθεί σε αδιαμφισβήτητη, ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου, όλα θα είναι αλλιώς. Η νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη του τόπου θα έχει ανατείλει και θα ανοίξει τις πόρτες της σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Από την Αριστερά της Αριστεράς μέχρι την Κεντροαριστερά και το Δημοκρατικό Κέντρο. Ακόμα και στους συντηρητικούς πολίτες που όμως δεν αντέχουν άλλο αυτή τη σαπίλα και θέλουν εντιμότητα και αξιοκρατία», είπε ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος έφθασε στην συγκέντρωση παίρνοντας το Μετρό από την Ακρόπολη.
Ανάμεσα στα στελέχη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρακολουθήσουν την ομιλία βρίσκεται και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα.
«Και να σκεφτείτε πως μας είχαν τελειωμένους πριν μερικούς μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ έστειλε μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές, υποστηρίζοντας πως είναι μία έμμεση επιδοκιμασία του «41% έχω, ό,τι θέλω κάνω».

«Όλοι ίδιοι είναι»

«Η κυβέρνηση θέλει να πείτε “όλοι ίδιοι είναι, να μην ψηφίσετε κανέναν και να κυβερνάει εκείνη”.
Με ακόμα μεγαλύτερη αλαζονεία».
Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΝΔ ως «ένα αδίστακτο σύστημα προπαγάνδας» που είχε σκοπό να ανεβάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εξουσία, να δημιουργήσει ένα βαθύ κράτος που «θα απαγορεύσει στην Αριστερά να επιστρέψει στην εξουσία», να απλώσει τα οικονομικά πλοκάμια των λίγων πάνω στη δημόσια περιουσία και, το κυριότερο, να καταρρακώσει τόσο βαθιά το δημοκρατικό ένστικτο του ελληνικού λαού ώστε να τον φτάσει να μην αντιδρά: «Ένα σύστημα εξουσίας με κέντρο παρακολουθήσεων το Μαξίμου, χωρίς ρωγμές, με ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία, να δολοφονούν χαρακτήρες όπως έκαναν για χρόνια με τον Αλέξη και όπως επιχειρούν να κάνουν τώρα με εμένα».
Σχετικά με το Πόθεν Έσχες του, υπογράμμισε πως δεν περίμενε ποτέ πως σε ευρωπαϊκό κράτος θα έχει συγκροτηθεί ένας τέτοιος μηχανισμός «μαύρης» προπαγάνδας που να επιχειρεί να εξοντώσει τον πολιτικό του αντίπαλο, που να προσπαθεί να φτάσει μέχρι το μεδούλι της ψυχής του άλλου και να αμφισβητήσει την εντιμότητα και την αξιοπρέπειά του, επαναλαμβάνοντας ότι είναι διάφανος μπροστά στους πολίτες και δεν πρόκειται να τους προδώσει ποτέ.
«Το έζησα με τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών μου στοιχείων. Τέτοια λύσσα. Τέτοια λάσπη. Τέτοιο ψέμα. Τέτοιο στημένο παιχνίδι. Τέτοια ανοιχτή γραμμή Μαξίμου και εντεταλμένων του ΜΜΕ δεν φανταζόμουν ποτέ στη ζωή μου. Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Από την οικογένεια που έσκαβε να φυτέψει κι έβρισκε αρχαία στο χωράφι της. Από τον άνθρωπο που σπούδασε με μέσον, μπήκε στην Εθνική Τράπεζα με μέσον, απέτυχε με μέσον, έπιασε το οικογενειακό έδρανο στη Βουλή και έρχεται να παρουσιαστεί ως τιμητής των ανθρώπων έχοντας 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή, αδήλωτο σπίτι, αδήλωτη off shore και δύο ολόκληρα χρόνια να παρουσιάσει πόθεν έσχες γιατί κρατά ο ίδιος κλειστή την ηλεκτρονική πλατφόρμα».
Σε αυτό το πλαίσιο, προκάλεσε ξανά τον πρωθυπουργό να ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το 2023: «Κρύβει κάτι ή θέλει να κρατάει δέσμιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν είμαι Ανδρουλάκης να με κρατάτε με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Δεν με κρατάτε από πουθενά. Ο στόχος τους είναι να δείξουν ότι όλοι το ίδιο είναι. Δεν είμαστε όλοι λαμόγια".
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα Τέμπη, δεσμευόμενος ότι δεν θα μείνει ανεξιχνίαστο.

Ακρίβεια

Όσον αφορά την ακρίβεια, υποστήριξε πως η κυβέρνηση διαλέγει τους κερδοσκόπους κι αφήνει τον ελληνικό λαό πίσω, αλλά δεν τους πολυνοιάζει: «Γιατί ο λαός που τώρα μετράει τα ευρώ στο πορτοφόλι του για να πάρει τα βασικά αγαθά, τους έχει δώσει 41%. Κι αυτό λειτουργεί για την κυβέρνηση σαν ασυλία διαρκείας».
Στη συνέχεια, επανάλαβε την πρόταση του κόμματός του για 0% ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας, ανώτατο κέρδος 5% στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα στο χαμηλότερο συντελεστή της ΕΕ, δημιουργία «Τειρεσία» για όσες εταιρείες αισχροκερδούν, καθώς και φοροελαφρύνσεις για το 99% των φυσικών προσώπων και μείωση φόρου για το 97% των επιχειρήσεων, κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του οριζόντιου μέτρου που «εξοντώνει» τους ελεύθερους επαγγελματίες με το τεκμαρτό εισόδημα, καθώς κι επαναφορά της 13ης σύνταξης.
Ο κ. Κασσελάκης κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως έρχεται να «πουλήσει» στο κομματικό του ακροατήριο τις «Belharra» που αγόρασε με χρήματα του ελληνικού λαού, «να τις δείξει μετά τις υποκλίσεις στον Erdogan, τον περίπατο του Rama, την αμηχανία απέναντι στις προκλήσεις του VMRO».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενηάνοδο της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές, τονίζοντας πως επιστρέφουμε στην εποχή που το να είσαι Αριστερός είχε κόστος και ήθελε κότσια: «Αριστερά σήμερα σημαίνει να είσαι εκεί που κρίνεται η μάχη, όχι στην πολυθρόνα σου. Γι’ αυτό κι εγώ πήγα στην Παλαιστίνη με την αντιπροσωπεία μας του ΣΥΡΙΖΑ. Μην νομίζετε ότι δεν ασκήθηκαν πιέσεις να μην πάμε. Όμως ο στίβος είναι εκεί. Εκεί πας και λες: Εκεχειρία τώρα. Ανεξάρτητη Παλαιστίνη τώρα. Η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης