Τελευταία Νέα
Speculator

XA: Οι insiders «κάνουν παιγνίδι» – Πως συμπεριφέρθηκαν μετά το δίμηνο ράλι των μετοχών

XA: Οι insiders «κάνουν παιγνίδι» – Πως συμπεριφέρθηκαν μετά το δίμηνο ράλι των μετοχών
Σε ποιες μετοχές βγήκαν αγοραστές βασικοί μέτοχοι και μεγαλοστελέχη και σε ποιες πούλησαν με καλό κέρδος – Πως κινούνται οι μετοχές μετά τις κινήσεις
Σχετικά Άρθρα
Η αγορά έχει μειώσει αισθητά ρυθμούς μετά το ράλι των δύο τελευταίων μηνών του 2020, έχοντας από τη μία ψαλιδίσει τις προσδοκίες των επενδυτών και από την άλλη διατηρεί την ανοδική μακροπρόθεσμη τάση, έστω και αν η βραχυπρόθεσμη είναι πτωτική.

Στο επίκεντρο παραμένουν οι μετοχές των τραπεζών, καθώς τα πρόσφατα αυστηρότερα μέτρα δημιουργούν νέες ανησυχίες για το ύψος των κόκκινων δανείων.
Από την άλλη, οι ενεργειακές μετοχές προσπαθούν να αποτελέσουν αντίβαρο και να φρενάρουν την πτώση του γενικού δείκτη, κρατώντας τον πάνω από τις 750 μονάδες.
Μέσα σε αυτό το δίμηνο και με πολλές μετοχές να έχουν γράψει μεγάλη άνοδο στο προηγούμενο διάστημα, οι κινήσεις των βασικών μετόχων αλλά και των υψηλόβαθμων στελεχών, ίσως προσφέρονται για κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Άλλωστε όπως όλοι γνωρίζουν, σπάνια οι βασικοί μέτοχοι πουλάνε μετοχές χωρίς να είναι ικανοποιημένοι από το τίμημα.
Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι βασικοί μέτοχοι επιθυμούν να βελτιώσουν τη διασπορά των μετοχών και έτσι δίνουν ένα περιορισμένο αριθμό μετοχών πιο χαμηλά με την προοπτική βέβαια να πουλήσουν και άλλες μετοχές πιο ψηλά.

Οι πωλήσεις των insider στο πρώτο δίμηνο του 2021

Ξεκινώντας αλφαβητικά, στην Alpha Trust Ανδρομέδα οι insiders είναι αγοραστές με αριθμό μετοχών λίγο μικρότερο από 1.500 τεμάχια και τιμή έως και λίγο πάνω από τα 23 ευρώ.
Σημειώνεται πως η μετοχή διαπραγματεύεται με μεγάλο discount, έναντι της αξίας του χαρτοφυλακίου.
Στην Alpha Bank ο κ.Δημήτριος Κωστόπουλος εμφανίζεται να έχει αγοράσει εκτός ΧΑ 45 χιλ. τεμάχια προς 0,30 ευρώ ανά μετοχή.
Στην Epsilon Net ο κ.Νίκος Μίχος αγόρασε 16 χιλ. τεμάχια προς 4,55 ευρώ.
Η μετοχή έχει χάσει 1 ευρώ περίπου από τα πρόσφατα υψηλά της και 0,5 ευρώ από την τιμή που αγόρασε ο κ.Μίχος.
Στην Fourlis εμφανίζονται στελέχη να έχουν αγοράσει μετοχές εκτός αγοράς, οι οποίες έχουν να κάνουν με το stock option plan στα 3,22 ευρώ.
Στην Quest η σύζυγος του κ.Φέσσα αγόρασε 16.500 μετοχές στα 10,35 ευρώ, κοντά δηλαδή στα ιστορικά υψηλά.
Στην Aegean Airlines το τελευταίο διάστημα αγοράζει μετοχές μεταξύ 3,99 και 4,28 ευρώ η Autohellas, η οποία συνδέεται με τον κ.Βασιλάκη.
Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ο κ.Γιώργος Περδικάρης αγόρασε 5 χιλ. τεμάχια στα 6,98 ευρώ με τη μετοχή να κάνει πράξη πιο ψηλά.
Στη ΓΕΒΚΑ παρατηρήθηκε αύξηση όγκου και πίεση στη μετοχή πριν λίγες συνεδριάσεις και ο κ.Παναγιώτης Κρεμύδας ενεργοποιήθηκε αγοράζοντας περίπου 8,5 χιλ. τεμάχια με μέση τιμή 0,79 ευρώ.
Στην Έλτον ο κ.Νέστωρ Παπαθανασίου εμφανίστηκε στην πλευρά των αγοραστών μετά από πολλά χρόνια με αγορές 8,430 μετοχών προς 1,28 ευρώ η μία.

Οι πωλήσεις των insider στο πρώτο δίμηνο του 2021

Στην Profile ο κ.Χαράλαμπος Στασινόπουλος πούλησε περίπου 350 χιλ. τεμάχια προς 5,35 ευρώ ανά μετοχή, αρκετά κοντά στα ιστορικά υψηλά της μετοχής.
Είχαν προηγηθεί και πωλήσεις ιδίων μετοχών, καθώς υπήρχε αυξημένο ενδιαφέρον από επενδυτές του εξωτερικού για τις μετοχές του κλάδου.
Στην Entersoft μεταξύ 2,64 ευρώ και 3 ευρώ έχουν πουληθεί κάτι παραπάνω από 55 χιλ. τεμάχια.
Πωλήσεις 10 χιλ. μετοχών στα 5 ευρώ ανά μετοχή έγιναν από insider στην Ευρωπαϊκή Πίστη.
Στην Παπουτσάνης από τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο πουλήθηκαν στα 2,30 ευρώ 450 χιλ. τεμάχια.
Η μετοχή έχει γράψει υψηλό στα 2,49 ευρώ και η διαπραγμάτευση της μετοχής είναι λίγο κάτω από την τιμή πώλησης, ενώ υπενθυμίζεται πως τα αποτελέσματα που έχει δημοσιεύσει είναι εντυπωσιακά.
Στην Πλαστικά Θράκης, στέλεχος της εταιρείας αγόρασε 25 χιλ. μετοχές προς 4,06 ευρώ ανά μετοχή. 
Στην Τέρνα Ενεργειακή έχουν γίνει πωλήσεις 35 χιλ. τεμαχίων στα 14,50 ευρώ από τον κ.Γεώργιο Σπύρου και 16 χιλ. μετοχών από τον κ.Γεώργιο Περσικάρη.
Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του 2020 ο κ.Περιστέρης είχε πουλήσει 2,8 εκατ. μετοχές προς 12,30 ευρώ ανά μετοχή και ο κ.Μιχαήλ Γούρζης 1 εκατ. μετοχές στην ίδια τιμή.
Το ενδιαφέρον πάντως των επενδυτών για τη συγκεκριμένη μετοχή παραμένει μεγάλο και κινείται κοντά στα ιστορικά υψηλά των 14,80 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης